Dla zwolenników MOTULA i niskich cen
-
Orbit
Dla zwolenników MOTULA i niskich cen
Która banka oleju Motula jest podrobiona , ja wiem ,:)
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 4383_n.jpg
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 4383_n.jpg
-
Orbit
To konfrontacja FAKE- czyli POdruba z Allegro z ORI - oryginalnym Motulem z pewnego źródła . Jeśli chodzi o zapach - FAKE po prostu śmierdział. Butelki wydawały się być identyczne ale podobno na chińskich aukcjach są do kupienia ori butelki do wszystkich znanych firm olejowych (albo wyglądające jak ori). Etykietę można porównać, kolor również na zdjęciach. Wszyscy zwolennicy kupowania na Allegro z nieznaych źródeł powinni przemyśleć swoje decyzje.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
-
Przemcio
-
Orbit
Ja na motulu nie jezdze , Dexos2 w sumie nie wiadomo co to jest ... Mam zalany Liqui MOly top Tec 4600 , troche delikatniej silnik pracuje na tym oleju, ale tak sobie mysle , chyba lepiej częściej zmieniać Olej Tani taki jak Dexos2 nawet co 5 - 7 kkm niż długo jeździć na dobrej Oliwie ...Przemcio pisze:Orbit zaFAKEałeś sobie silnik ???Czyli spokojniej Dexosa2 z ewentualnym dodatkiem Mitec-1
Motula nigdy nie miałem , jakoś nigdy mnie nie podniecał...
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
No i słuszna uwaga, u mnie Dexos2 będzie zmieniany co około 8-9kkm i będzie OK.Orbit pisze:Ja na motulu nie jezdze , Dexos2 w sumie nie wiadomo co to jest ... Mam zalany Liqui MOly top Tec 4600 , troche delikatniej silnik pracuje na tym oleju, ale tak sobie mysle , chyba lepiej częściej zmieniać Olej Tani taki jak Dexos2 nawet co 5 - 7 kkm niż długo jeździć na dobrej Oliwie ...Przemcio pisze:Orbit zaFAKEałeś sobie silnik ???Czyli spokojniej Dexosa2 z ewentualnym dodatkiem Mitec-1
Motula nigdy nie miałem , jakoś nigdy mnie nie podniecał...
A na Alledrogo może lepiej nie kupować :>
-
Aston
-
Orbit
-
norbert_p
Te 8-9kkm chcesz przejechać według stanu licznika czy gdy INSP spadnie z 30kkm do tych 21-22kkm?Bodek_K pisze:u mnie Dexos2 będzie zmieniany co około 8-9kkm i będzie OK.
Od wymiany w lutym przejechałem 3,5kkm (według licznika), a według INSP do wymiany mam 24kkm (przy wymianie było 30kkm). Tak sobie komputer obliczył... Nie wiem na ile jego ocena jest prawdziwa... Patrzeć się na przejechane FAKTYCZNIE kilometry czy na INSP? (mam jeszcze DPF).
-
Zbigniew34
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Sprawdzałem ostatnio OP-COM - em pokazuje stan oleju 52%, patrząc na przejechane kilometry, a ostatnio tylko jazda miejska to wyjdzie jakieś 9 kkm, no może i 12kkm tak jak pisze Zbigniew34 - zobaczymy.norbert_p pisze:Te 8-9kkm chcesz przejechać według stanu licznika czy gdy INSP spadnie z 30kkm do tych 21-22kkm?Bodek_K pisze:u mnie Dexos2 będzie zmieniany co około 8-9kkm i będzie OK.
Od wymiany w lutym przejechałem 3,5kkm (według licznika), a według INSP do wymiany mam 24kkm (przy wymianie było 30kkm). Tak sobie komputer obliczył... Nie wiem na ile jego ocena jest prawdziwa... Patrzeć się na przejechane FAKTYCZNIE kilometry czy na INSP? (mam jeszcze DPF).
A DPF-a oczywiście mam i jak na razie wypala się bez boleśnie, jak mnie będzie wnerwiał to go w Krakowie u Kolegów wywalę
-
Orbit
-
lapm