Dla zwolenników MOTULA i niskich cen

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Orbit

Dla zwolenników MOTULA i niskich cen

#1 Post autor: Orbit »

Która banka oleju Motula jest podrobiona , ja wiem ,:)
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 4383_n.jpg
sQcha

#2 Post autor: sQcha »

Po prawej jest podróbka.
norbert_p

#3 Post autor: norbert_p »

Różnica tkwi w tych 00 ;) Ale która to podróbka to nie wiem...
Orbit

#4 Post autor: Orbit »

To konfrontacja FAKE- czyli POdruba z Allegro z ORI - oryginalnym Motulem z pewnego źródła . Jeśli chodzi o zapach - FAKE po prostu śmierdział. Butelki wydawały się być identyczne ale podobno na chińskich aukcjach są do kupienia ori butelki do wszystkich znanych firm olejowych (albo wyglądające jak ori). Etykietę można porównać, kolor również na zdjęciach. Wszyscy zwolennicy kupowania na Allegro z nieznaych źródeł powinni przemyśleć swoje decyzje.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Przemcio

#5 Post autor: Przemcio »

Orbit zaFAKEałeś sobie silnik ??? ;) Czyli spokojniej Dexosa2 z ewentualnym dodatkiem Militec-1 :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2011, 19:37 przez Przemcio, łącznie zmieniany 1 raz.
Orbit

#6 Post autor: Orbit »

Przemcio pisze:Orbit zaFAKEałeś sobie silnik ??? ;) Czyli spokojniej Dexosa2 z ewentualnym dodatkiem Mitec-1 :mrgreen:
Ja na motulu nie jezdze , Dexos2 w sumie nie wiadomo co to jest ... Mam zalany Liqui MOly top Tec 4600 , troche delikatniej silnik pracuje na tym oleju, ale tak sobie mysle , chyba lepiej częściej zmieniać Olej Tani taki jak Dexos2 nawet co 5 - 7 kkm niż długo jeździć na dobrej Oliwie ...
Motula nigdy nie miałem , jakoś nigdy mnie nie podniecał... :)
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Opel Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#7 Post autor: Bodek »

Orbit pisze:
Przemcio pisze:Orbit zaFAKEałeś sobie silnik ??? ;) Czyli spokojniej Dexosa2 z ewentualnym dodatkiem Mitec-1 :mrgreen:
Ja na motulu nie jezdze , Dexos2 w sumie nie wiadomo co to jest ... Mam zalany Liqui MOly top Tec 4600 , troche delikatniej silnik pracuje na tym oleju, ale tak sobie mysle , chyba lepiej częściej zmieniać Olej Tani taki jak Dexos2 nawet co 5 - 7 kkm niż długo jeździć na dobrej Oliwie ...
Motula nigdy nie miałem , jakoś nigdy mnie nie podniecał... :)
No i słuszna uwaga, u mnie Dexos2 będzie zmieniany co około 8-9kkm i będzie OK.

A na Alledrogo może lepiej nie kupować :>
Aston

#8 Post autor: Aston »

Taaa miodek :) do tej pory jeździłem na castrolu magnatec teraz mam zalany Dexos2 ale chyba wrócę do źródeł ... a co do źródeł to faktycznie można się na Allegro przejechać ...
Orbit

#9 Post autor: Orbit »

Aston pisze:Taaa miodek :) do tej pory jeździłem na castrolu magnatec teraz mam zalany Dexos2 ale chyba wrócę do źródeł ... a co do źródeł to faktycznie można się na Allegro przejechać ...
Ja nie byłem zadowolony z Dexosa , silnik klepał głośniej ...
norbert_p

#10 Post autor: norbert_p »

Bodek_K pisze:u mnie Dexos2 będzie zmieniany co około 8-9kkm i będzie OK.
Te 8-9kkm chcesz przejechać według stanu licznika czy gdy INSP spadnie z 30kkm do tych 21-22kkm?
Od wymiany w lutym przejechałem 3,5kkm (według licznika), a według INSP do wymiany mam 24kkm (przy wymianie było 30kkm). Tak sobie komputer obliczył... Nie wiem na ile jego ocena jest prawdziwa... Patrzeć się na przejechane FAKTYCZNIE kilometry czy na INSP? (mam jeszcze DPF).
Zbigniew34

#11 Post autor: Zbigniew34 »

Co do Dexos 2 to mam zalany ( kupiony w hurtowni w Gdańsku) i nie słyszę różnicy miedzy wcześniej zalanym schelem....A co do inspekcji to i tak w jeździe miejskiej skasowało mi po ok 12 tys km i wymiana, wiec Dexsos wytrzyma.
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Opel Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#12 Post autor: Bodek »

norbert_p pisze:
Bodek_K pisze:u mnie Dexos2 będzie zmieniany co około 8-9kkm i będzie OK.
Te 8-9kkm chcesz przejechać według stanu licznika czy gdy INSP spadnie z 30kkm do tych 21-22kkm?
Od wymiany w lutym przejechałem 3,5kkm (według licznika), a według INSP do wymiany mam 24kkm (przy wymianie było 30kkm). Tak sobie komputer obliczył... Nie wiem na ile jego ocena jest prawdziwa... Patrzeć się na przejechane FAKTYCZNIE kilometry czy na INSP? (mam jeszcze DPF).
Sprawdzałem ostatnio OP-COM - em pokazuje stan oleju 52%, patrząc na przejechane kilometry, a ostatnio tylko jazda miejska to wyjdzie jakieś 9 kkm, no może i 12kkm tak jak pisze Zbigniew34 - zobaczymy.

A DPF-a oczywiście mam i jak na razie wypala się bez boleśnie, jak mnie będzie wnerwiał to go w Krakowie u Kolegów wywalę :)
Orbit

#13 Post autor: Orbit »

nie dziwie sie ze padaja turbiny , jesli ludzie jezdza 30 kkm bez zmiany Oleju . masakra , nigdy nie patrze co pokazuje komp ... "BO ON SIE NIE ZNA " :) hahahah :lol: 10 max 15Kkm i dowidzenia ..
lapm

#14 Post autor: lapm »

Bodek_K pisze: A na Alledrogo może lepiej nie kupować :>
A ja kupilem z allegro mobil porownywalem z oryginalem u mechanika i dokladnie bylo to samo wlane tylko cena prawie o polowe nizsza, bo nie z polskiej dystrybucji...
Orbit

#15 Post autor: Orbit »

przecież nie wszyscy na Allegro sprzedają podróbki :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”