[A] - problemy związane z użytkowaniem alarmów
Moderator: Sebu$
- timi68
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
- Model: II
- Oznaczenie silnika: D5-2.4
[A] - problemy związane z użytkowaniem alarmów
Mam dziś problem z alarmem, włącza się i wyłącza kiedy chce. Próbowałem wszystkiego, włączałem i wyłączałem, nawet się przejechałem kawałek, nic nie pomaga. Wyłączyłem sygnał dźwiękowy i idę spać. Czy ktoś miał podobny problem ? czyżbym musiał wymienić na nowy ? 
Ostatnio zmieniony 26 maja 2011, 15:34 przez timi68, łącznie zmieniany 1 raz.
- timi68
- Zafiromaniak
Przed chwilą przyjechałem do domu, sprawdzałem alarm z pilota, wszystko działa bez zarzutów ( wczoraj w nocy mrugał awaryjkami prawie całą noc ), włączyłem sygnał dźwiękowy i też jest ok. Chyba się na mnie za coś obraziła Zafcia, nie wiem tylko za co ? Ale na pewno sprawdzę pilota, Dzięki za radę.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
dejna
-
kris
-
dejna
ja tez mam tam diode (z lewej stony kierownicy), ale alarm był zakłądany przez OPla (wpis w książce gwarancyjnej) ale nie OPlowski... generalnie niewiem do końca na jakiej zasadzie były instalowane "fabryczne" alarmy, ale nawet instrukcja mówi, że alarm fabryczny ma diode w przycisku świateł awaryjnych
-
dejna
- timi68
- Zafiromaniak
Ja też mam alarm montowany przez opla, dioda między kierownicą a włącznikiem świateł, w komorze silnika jest syrena. Byłem już w kilku servisach zajmujących się alarmami i nikt nie wie dlaczego załącza mi się alarm ( uruchamia się między 22 a 9 rano, nie codziennie ale czasem kilka dni pod rząd ), twierdzą że wszystko jest ok i coś pobudza alarm, ale co ? Zafirka stoi zamknięta w garażu.
Czary czy co ?
Czary czy co ?
-
Ramirez
- Mattai
- Zafiromaniak
- Imię: Maciej
- Auto: Zafira
- Model: C
- Oznaczenie silnika: A20DT
Mam zamontowany alarm z antena..montowana w szybie tylnej(!) Nie spotkalem sie z czyms takim jeszcze...
Co to za wynalazek i czy do tego jest jakis odbiornik...moze jest w kluczyku?
Co to za wynalazek i czy do tego jest jakis odbiornik...moze jest w kluczyku?
Scorpio I Lift-back 2.0(OHC)>VW Golf III Variant 1.9TDI(ALE)> ZA 2.0(Y20DTH)>ZC 2.0 (A20DT)
-
dejna