problem z wycieraczkami przedniej szyby
Moderator: Sebu$
-
Janusz 123
problem z wycieraczkami przedniej szyby
Od pewnego czasu mam taki problem. Wycieraczki blokują mi się w pozycji "pracy przerywanej".Gdy pracują non stop jest ok. Jakiś czas temu całkowicie się zablokowały ale po wyczyszczeniu wszystko wróciło do normy.
-
skurek7
-
Janusz 123
A wcześniej miałeś jakieś objawy (zacinanie się itd.)?
Wracam do tematu.Teraz jest tak, że w pozycji "pracy przerywanej" zatrzymują się na górze a po ok.3 sek. wracają na dół ale po pewnym czasie zatrzymują się nawet na środku szyby.Jakieś sugestie?
skleiłem.
Wracam do tematu.Teraz jest tak, że w pozycji "pracy przerywanej" zatrzymują się na górze a po ok.3 sek. wracają na dół ale po pewnym czasie zatrzymują się nawet na środku szyby.Jakieś sugestie?
skleiłem.
Ostatnio zmieniony 08 gru 2009, 19:27 przez Janusz 123, łącznie zmieniany 1 raz.
-
nprison
Witam,
Dzisiaj podczas jazdy wycieraczki przedniej szyby najpierw zwolniły a później zatrzymały się na środku szyby. Nie wiem jak się do tego zabrać, czy może sprawdzić jakiś bezpiecznik lub przekaźnik, jeśli tak to gdzie? Czy od razu jechać do ASO? Z góry dziękuję za pomoc i sugestie.
Pozdrawiam
Dzisiaj podczas jazdy wycieraczki przedniej szyby najpierw zwolniły a później zatrzymały się na środku szyby. Nie wiem jak się do tego zabrać, czy może sprawdzić jakiś bezpiecznik lub przekaźnik, jeśli tak to gdzie? Czy od razu jechać do ASO? Z góry dziękuję za pomoc i sugestie.
Pozdrawiam
-
Janusz 123
-
cbm80
To znany problem w Oplach. Mnie to dotknelo jakos tak w marcu w duzy deszcz. Wycieraczki chodzily coraz wolniej az w koncu sie zatrzymaly w polowie drogi. Ledwo dojechalem do pracy, na czuja, bo niezle lalo. Na szczescie nie spalilem silniczka. Jak tylko sie zatrzymalem wyjalem bezpiecznik od wycieraczek, co wszystkim doradzam. W znajomym warsztacie rozebranie mechanizmu, oczyszczenie i zmontowanie zajelo jakies 1:10-1:20 i kosztowalo mnie 200zl. Dla porownanie caly mechanizm w ASO bez wymiany kosztuje od 1100 do 1300zl, w zaleznosci od ASO. Wazne zeby szybko wyjac bezpiecznik, bo inaczej silnik poleci, a samego kupic sie nie da.
-
Janusz 123
-
cbm80
-
Janusz 123
-
Harry200
- Zafiromaniak
- Imię: Henryk
- Auto: Zafira
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Niedawno i u mnie wycieraczki zaczeły chodzić coraz wolniej i nagle stanęły w czasie jazdy,dopchnąłem ramię wycieraczek do dołu i silniczek się wyłączył,wymontowałem cały mechanizm co nie jest trudne i okazało się że mam zatartą tulejkę od strony pasażera,rozebrałem ,wyczyściłem i nasmarowałem wszystkie elementy ruchome i teraz narazie śmiga,nie pomyślałem o kalamitce bo wtedy można sobie smarować bez wyjmowania całego mechanizmu
-
janu40