Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jestem posiadaczem opelka vectra i zafiry z silnikiem 2.0 dtl i 2.0 dti
w dieslach wystarczy kupic manetke i plug and play
kupiłem do vectry manetke tempomatu podłączyłem i wszystko śmiga
zrobielm to samo w zafirce i tempomat nie działa-czy trzeba go w jakis sposób aktywowac badz dokupic jakis czujnik??
co moze byc powodem dlaaczego nie działa
A może zły kupiłeś? Jak zakładałem do Omegi to były 2 rodzaje manetek - z wtyczką na 2 piny i wtyczką na 4 piny. Któraś pasowała tylko do jednego silnika 2.5TD, a druga do 2.0 i 2.2DTI.
zafirka, udało Ci się to uruchomić, bo dzis kupiłem manetke, i bede to rozbierał i zakładał manetke. moze bedzie działało, a jak nie to w poniedziałek pod hydrantem bolek z vkp bedzie miał techa to uruchomi.
scaniairizar, mam takie pytanie - czy we wszystkich wersjach Zafiry jest możliwość uruchomienia tempomatu. Jak rozbierałem obudowę kolumny kierownicy, to do manetki kierunkowskazów w moim Comforcie nie było żadnego fabrycznego przewodu z końcówką gniazdową do tempomatu.
powiem szczerze, że nie wiem. u mnie, po rozebraniu widać ewidentnie że to jest ta końcówka, od tempomatu. a czy w comforcie, ale raczej powinno coś być.
Pamiętam ze u kogoś jak rozbierałem, chyba w astrze, to znalazłem dopiero pod zegarami tą końcówke i trzebabyło ją wyciągnac wyzej poprostu
Dzięki - przy najbliższej okazji przyjrzę się jeszcze raz dokładniej. Tak na marginesie, wcześniej miałem VB i nie wiedziałem o istnieniu tego kabelka, jak syn dobierał się do tablicy wskaźników ten kabelek od razu się ujawnił, zamontował nową manetkę kierunków i do dzisiaj cieszy się tempomatem. Mówi, że czasem się przydaje, w szczególności jak rzadziej musi tankować.