Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam.Dziś podczas dolewania paliwa do baku , wpadł mi kawałek drutu ok.5 cm.do przewodów od baku , a może jest już w baku .Nie wiem co robić - zostawić go, czy rozbierać wszystko ?
Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 01:38 przez browar340, łącznie zmieniany 1 raz.
Wydaje mi się, że kolega dolewał paliwo z "baniaka" i drutem otwierał klapkę przy wlewie .
Żadnej szkody wyrządzić nie powinien, ale mi by nie dawała spokoju myśl, że on tam jest.
A może jeszcze wiedź na kanał i wejdź pod auto i popukaj w ten plastikowy przewód jeśli się drut odezwie to weź mocny magnes i jadąc po rurze dojedziesz do korka (mała sugestia a może się uda :> )a jeśli nie to nie ma się czym martwić nie zrobi on szkody.
Panowie zdarza się że kupuję ropę do karnista, później żeby ja wlać używam takie zagiętego drutu aby otworzyć klapkę, ten drut był już wielokrotnie używany i nagle się odłamał ,chciałem rozkręcić ten plastikowy przewód do baku ,ale nie podjąłem się tego i zostawiłem drut w spokoju , myślę że nie narobi mi szkód.Ten kawałek wygląda jak zapałka .
Nie żartujcie ze mnie tyle razy to robiłem a tu nagle się odłamał .
wiem, mnie tez to zaskoczyło , tyle razy go tam wkładałem i nic a tu nagle się urwał ,pytam dlatego bo kolega rozważał czy czasem ten drut nie będzie zakłócał działania pompki , powodując jakieś dziwne zwarcie lub coś w tym stylu
browar340 pisze:wiem, mnie tez to zaskoczyło , tyle razy go tam wkładałem i nic a tu nagle się urwał ,pytam dlatego bo kolega rozważał czy czasem ten drut nie będzie zakłócał działania pompki , powodując jakieś dziwne zwarcie lub coś w tym stylu
Drut będzie leżał na dnie, a z tego co wiem, do pompy wchodzą kable od góry.