jakie radio seryjne do zafiry b ma najlepsza jakość dźwięku?
Moderator: Sebu$
-
zbyszekm80
jakie radio seryjne do zafiry b ma najlepsza jakość dźwięku?
witam
pytanie jak w temacie.
Myślę cały czas nad cdc40 opera ale może są jakieś inne radia które mają lepsza jakość dźwięku w serii?
Dziękuję za wszelka pomoc z góry.
pytanie jak w temacie.
Myślę cały czas nad cdc40 opera ale może są jakieś inne radia które mają lepsza jakość dźwięku w serii?
Dziękuję za wszelka pomoc z góry.
-
kubik_CDTi
-
zbyszekm80
-
DJ_Tomcat
-
Aston
-
kubik_CDTi
-
kubik_CDTi
Zapominam cały czas...,a czasu mało.zbyszekm80 pisze:kubik_CDTi, nagrałeś już to porównanie?
:>
Postaram się koło świąt coś nagrać.
Pozdrawiam
[ Dodano: Nie Gru 25, 2011 17:06 ]
http://www.youtube.com/watch?v=tgvw40k1ZlM Corsa z Opera vs. http://www.youtube.com/watch?v=8KYGK8ZmHb8 Zafira z CD30Mp3,która jak wiemy super wygłuszona nie jest pod koniec pokazuje to wysiadając z auta,na początku prezentuje ustawienia audio.
3 typy muzyki,różnica jest,szczególnie,że w Corsie wcześniej było cd30 a wjechała Opera więc różnicę czułem.
Starałem się stworzyć podobne warunki,te same płyty,podobny poziom głośności,nagrywanie na wysokości uszu kierowcy.
Oceńcie sami
-
zbyszekm80
-
kubik_CDTi
Każda opera ma wyjście na wzmacniacz,nie każda ma mp3.
Różnica jest naprawdę spora,a Corsa jest słabiej wygłuszona.
Z perspektywy Corsy wiem jak było na cd30 a jak jest na operze.
Nie chciało mi się bawić do tego stopnia co by przerzucać radia między samochodami.
Im głośniej tym większa różnica,czystość i dynamika dźwięku na operze, jest naprawdę na wysokim poziomie,czego niestety trochę brakuje w CD30/mp3.Nagranie nie do końca to oddaje,poza tym pełny equalizer daje możliwość dopieszczenia ustawień.
Trochę inny jest wygląd menu i trzeba się przyzwyczaić,że duża gałka jest od nawigacji,a mała od głośności,ale sam nie mam z tym problemów,przesiadając się na bieżąco.
Pozdrawiam
Różnica jest naprawdę spora,a Corsa jest słabiej wygłuszona.
Z perspektywy Corsy wiem jak było na cd30 a jak jest na operze.
Nie chciało mi się bawić do tego stopnia co by przerzucać radia między samochodami.
Im głośniej tym większa różnica,czystość i dynamika dźwięku na operze, jest naprawdę na wysokim poziomie,czego niestety trochę brakuje w CD30/mp3.Nagranie nie do końca to oddaje,poza tym pełny equalizer daje możliwość dopieszczenia ustawień.
Trochę inny jest wygląd menu i trzeba się przyzwyczaić,że duża gałka jest od nawigacji,a mała od głośności,ale sam nie mam z tym problemów,przesiadając się na bieżąco.
Pozdrawiam
-
ocrmind
Wczoraj sam wymieniłem CD30 na CDC40 Opera. Nie miałem jeszcze czasu zabrać się za głośniki ale i bez ich wymiany różnica jest kolosalna. Nagle pojawiły się basy, dzwięk jest soczysty i z przyjemnością chce się radio podgłaśniać.
Wydaje mi się że wymiana głośników w CD30 na lepsze nic nie da, to radio po prostu więcej nie potrafi.
Co do CDC40 Opera, jest to jedyne radio Opla z wyjściem 2x45+3x20
Wszystkie pozostałe CD30/CD50/70/90 mają 4x20.
Wydaje mi się że wymiana głośników w CD30 na lepsze nic nie da, to radio po prostu więcej nie potrafi.
Co do CDC40 Opera, jest to jedyne radio Opla z wyjściem 2x45+3x20
Wszystkie pozostałe CD30/CD50/70/90 mają 4x20.
Wyświetlacz z Vectry przerobię na Zafirę jak mi go wyśleszMiCooL pisze:Czy radio z Vectry CDC 40 Opera+ wyświetlacz z tego auta będzie pasować do Zafiry??
Pozostaje różnica w panelu radia.Zafira ma łamany, Vectra prosty.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.