google i inne wyszukiwarki -nie znalazlem nic
prosze o pomoc
Moderator: Sebu$
Kod: Zaznacz cały
Jak postoi 2 - 3 godziny to już nie załączaja się i trzeba troche pokrcić zanim zapali.Kod: Zaznacz cały
Ja mialem wlasnie okazje wczoraj sprawdzic - bylo +18st w W-wie i swieczki palily.
A wiem to po tym, ze komp ciagle zrzuca mi blad i swieci kontrolka z kluczykiem :)
To pewnie ten nieszczesny sterownik swiecKontrolka nie pali mi sie nonstop tylko przez 1-2 minuty a teraz nawet krocej. Co ciekawe swiece mialem wymieniana, byla spalona. Pozostale sprawdzone i wygladaja na dobre.w ktoryms poscie juz ci pisalem ze kontrolka z kluczykiem jak sie pali non stop to 100% uszkodzony masz sterownik swiecy (tak ja mialem, wymienilem sterownik i NO PROBLEM)
a mam pytanie po czym stwierdziles ze swieczki sie grzeja przy +18? no chyba ze soft wymieniles, bo normalnie jest to nie mozliwe - kontrolka spirali swiec -zapala sie zawsze po dluzsym postoju jesli jest zimno powiedzmy ok +10, ale to nie oznacza odrazu ze swieczki sie grzeja. Zapalanie sie tej kontrolki to oznaka sprawdzania min. ciaglosci obwodu elektrycznego( to tylko jedna z mozliwosci)
u mnie swieczki przestaja grzac dopiero gdy na zewn jest +15/+18 bez aktualizacji softu
jak sprawdszalemkontrolka zalozona na obwód swiec- i tak jezdilem ok 1m-c