Polecane / NIEpolecane - przyciemnianie szyb... propozycje
Moderator: Mariusz
-
- Świeżak
- Model:
polecam
firma FOLCAR
http://folcar.pl/
lodz, kolumny 15
zrobiona astra g 3 lata temu - nadal wszystko ok
2 dni temu zrobiona zafira caly tyl - cena w zaleznosci od rodzaju folii,a jest w czym wybierac - ja zaplacilem 550 zl
wiele pozytywnych recenzji o nich slyszalem i poki co sie potwierdzaja
aha czas realizacji niecale 2 godziny z rozbieraniem boczkow tylnych drzwi i klapy
firma FOLCAR
http://folcar.pl/
lodz, kolumny 15
zrobiona astra g 3 lata temu - nadal wszystko ok
2 dni temu zrobiona zafira caly tyl - cena w zaleznosci od rodzaju folii,a jest w czym wybierac - ja zaplacilem 550 zl
wiele pozytywnych recenzji o nich slyszalem i poki co sie potwierdzaja
aha czas realizacji niecale 2 godziny z rozbieraniem boczkow tylnych drzwi i klapy
Ostatnio zmieniony 19 lip 2017, 20:29 przez spider-tourer, łącznie zmieniany 1 raz.
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Nie zastanawialiście się, by to zrobić samemu. Ja robię sam ale tylko boczne szyby. Tył wymaga więcej doświadczenia. 5 stów to mi wystarcza na 10 samochodów. Na foli jest zazwyczaj instrukcja. Z własnego doświadczenia nie polecam elektrostatycznych. Rolkę foli kupicie za 30-50 zł, to nie wielki wydatek, można spróbować samemu. Najlepiej naukę zacząć od ostatnich bocznych okien. Przykłada się folię od zewnątrz do okna i wycina na wymiar z zakładką ok 1cm. Myjemy okno. Spryskujemy je wodą z odrobiną płynu do mycia naczyń, tylko bez balsamu oraz przy odklejaniu foli ochronne folię. Przykładamy do okna ustawiamy i następnie raflą wyciskamy wodę. Dobrze jest mieć kogoś do pomocy, kto pomoże przytrzymać. Osobiście najczęściej robię to sam. Napewno na YT znajdziecie jakiś film.
Powodzenia.
Powodzenia.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
- ojciec polak
- Zafiromaniak
- Auto: Ford
- Model: SMAX
- Oznaczenie silnika: Durat2.0L
Nie jestem pewien, ale na szybach bocznych za kierowcą i szybie tylnej atesty nie są potrzebne. Inaczej sprawa się ma z szybą czołową i szybami bocznymi kierowcy i pasażera. Tam przepisy regulują przepuszczalność światła i nawet atesty nie pomogą jeśli jest ona zbyt niska.
- paweldm
- Zafiromaniak
Na szybach bocznych w II i III rzędzie i tylnej szybie nie jest wymagana homologacja, jeśli masz lusterka boczne z prawej i lewej stronie, a w dzisiejszych czasach to już standard.
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Mogą być okolice Wawy Jak na razie znajomy robi coś takiego kiedyś razem pracowaliśmy i chce 450zł.
To taka chyba normalna cena?
Ogólnie to przy oklejaniu jak ma się sprawa z tylną szybą i takimi kropkami małymi dookoła szyby? Do nich folia dobrze przystaje czy tam jest jakiś ślad powietrza?
To taka chyba normalna cena?
Ogólnie to przy oklejaniu jak ma się sprawa z tylną szybą i takimi kropkami małymi dookoła szyby? Do nich folia dobrze przystaje czy tam jest jakiś ślad powietrza?
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
Cena spoko, niby bierze się po 100zł za szyby boczne, a za tylną 150
-
- Bywalec
- Imię: Forfiter
- Auto: Opel Zafira A 1.8 Elegance + LPG STAG
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Ja kiedyś dawno temu robiłem w Warszawie w "multiglas" to było OK i cena też nie zabijała.
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
Napisałem wczoraj do kilkunastu firm od oklejania.
Tylko jedna wysłała cenę 500, inne to 450 a jedna nawet 350.
Nie ma to jak znajomi z pracy
Za 450 mam pod samym domem i jeszcze dają auto zastępcze gratis no i pisemną gwarancję na 6 lat.
Dodano po 3 godzinach 4 minutach 41 sekundach:
Dzwoniłem, oglądałem i wybieram firmę za 350zl bo ta koło domu to tylko jest zarejestrowana i miałbym do nich tyle co do tych za 350
Za tydzień w sobotę o 8 rano mam być
Dodatkowo zrobię jeszcze lampy z tyłu ale nie znam ceny bo muszą zobaczyć
Zobaczymy
Tylko jedna wysłała cenę 500, inne to 450 a jedna nawet 350.
Nie ma to jak znajomi z pracy
Za 450 mam pod samym domem i jeszcze dają auto zastępcze gratis no i pisemną gwarancję na 6 lat.
Dodano po 3 godzinach 4 minutach 41 sekundach:
Dzwoniłem, oglądałem i wybieram firmę za 350zl bo ta koło domu to tylko jest zarejestrowana i miałbym do nich tyle co do tych za 350
Za tydzień w sobotę o 8 rano mam być
Dodatkowo zrobię jeszcze lampy z tyłu ale nie znam ceny bo muszą zobaczyć
Zobaczymy
-
- Mieszkaniec
- Imię: Robert
- Auto: Opel
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Spróbuj sam ja próbowałem też tak myślałem ze to proste po 4 godzinach próby oklejenia szyby w III rzędzie dałem sobie spokój ja bardziej myślałem o kupieniu używanych przyciemnianych ale to nie temat do tegopaweldm pisze: ↑02 lut 2018, 12:20 Nie zastanawialiście się, by to zrobić samemu. Ja robię sam ale tylko boczne szyby. Tył wymaga więcej doświadczenia. 5 stów to mi wystarcza na 10 samochodów. Na foli jest zazwyczaj instrukcja. Z własnego doświadczenia nie polecam elektrostatycznych. Rolkę foli kupicie za 30-50 zł, to nie wielki wydatek, można spróbować samemu. Najlepiej naukę zacząć od ostatnich bocznych okien. Przykłada się folię od zewnątrz do okna i wycina na wymiar z zakładką ok 1cm. Myjemy okno. Spryskujemy je wodą z odrobiną płynu do mycia naczyń, tylko bez balsamu oraz przy odklejaniu foli ochronne folię. Przykładamy do okna ustawiamy i następnie raflą wyciskamy wodę. Dobrze jest mieć kogoś do pomocy, kto pomoże przytrzymać. Osobiście najczęściej robię to sam. Napewno na YT znajdziecie jakiś film.
Powodzenia.
- paweldm
- Zafiromaniak
Spróbuj sam ja próbowałem też tak myślałem ze to proste po 4 godzinach próby oklejenia szyby w III rzędzie dałem sobie spokój ja bardziej myślałem o kupieniu używanych przyciemnianych ale to nie temat do tego
[/quote]
Ja okleiłem sam i tym wpisem zachęcałem innych, bo naprawdę nie jest to trudne na płaskich szybach.
Jeśli auto posiada prawe i lewe lusterko zewnętrzne, a w zafirze tak jest, nie jest potrzebny atest foli, chyba że klejona jest na przednią lub przednie boczne okna.
[/quote]
Ja okleiłem sam i tym wpisem zachęcałem innych, bo naprawdę nie jest to trudne na płaskich szybach.
Jeśli auto posiada prawe i lewe lusterko zewnętrzne, a w zafirze tak jest, nie jest potrzebny atest foli, chyba że klejona jest na przednią lub przednie boczne okna.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2018, 20:55 przez paweldm, łącznie zmieniany 1 raz.