Wymiana lamp Xenon na zwykłe
-
- Imię: Robert
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Wymiana lamp Xenon na zwykłe
Witam, mam pytanie chce wymienić lampy bixenon skrętny na zwykłe w Zafirze B. Czy wtyczki będą pasowały?
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Na 100% trzeba zmienić wtyczki i wylogować xsenony i samo poziomowanie
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253
- oki
- Mieszkaniec
- Imię: Darek
- Auto: Zafira B 2.0 Panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Dokładnie przerabiałem ten temat w obydwie strony. Dla ułatwienia dodam że prawa lampa jest 100% zgodna wystarczy ją podpiąć.
Wyprowadzenia i wtyczka jest ta sama.
Lewa lampa zwykła ma wtyk 10pin, a xenon 16pin bo dochodzi komunikacja CAN oraz czujnik poziomowania.
`Przy zmianie z xenon na zwykłe wystarczy wyczepić odpowiednie piny ze złącza 16 pin i wcisnąć w złącze 10 pin. Do tego zmiana przełącznika w kabinie z reg. wysokości manualnej i należy sprawdzić czy w złączu przy lewym progu jest przewód do poziomowania. Z reguły przy xenonie go nie ma i trzeba go dociągnąć do lewej lampy i będzie działać.
Wyprowadzenia i wtyczka jest ta sama.
Lewa lampa zwykła ma wtyk 10pin, a xenon 16pin bo dochodzi komunikacja CAN oraz czujnik poziomowania.
`Przy zmianie z xenon na zwykłe wystarczy wyczepić odpowiednie piny ze złącza 16 pin i wcisnąć w złącze 10 pin. Do tego zmiana przełącznika w kabinie z reg. wysokości manualnej i należy sprawdzić czy w złączu przy lewym progu jest przewód do poziomowania. Z reguły przy xenonie go nie ma i trzeba go dociągnąć do lewej lampy i będzie działać.