Plastik fotela kierowcy
Moderator: Sebu$
- kejwus
- Debiutant
- Imię: Tomasz
- Auto: Opel Zafira C 2.0CDTI Cosmo
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Witam,
czy mieliście już ten sam problem z pękniętym plastikiem na fotelu kierowcy?Przeszukałem forum ale niestety nic nie znalazłem.
Może ktoś podpowie mi gdzie znaleźć numer katalogowy części,żebym mógł ją zamówić w oplu.Znalazłem numer tego plastiku(13257085) ale to nie to bo u mnie jest jeszcze przycisk do elektrycznego ustawiania odcinka lędźwiowego czy jak to się tam prawidłowo nazywa a tam jest zwykła dżwignia.
Dołącze zdjęcie jak to u mnie wygląda(jeszcze przed złamaniem)
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich szczęściarzy czyli właścicieli Zafirek
czy mieliście już ten sam problem z pękniętym plastikiem na fotelu kierowcy?Przeszukałem forum ale niestety nic nie znalazłem.
Może ktoś podpowie mi gdzie znaleźć numer katalogowy części,żebym mógł ją zamówić w oplu.Znalazłem numer tego plastiku(13257085) ale to nie to bo u mnie jest jeszcze przycisk do elektrycznego ustawiania odcinka lędźwiowego czy jak to się tam prawidłowo nazywa a tam jest zwykła dżwignia.
Dołącze zdjęcie jak to u mnie wygląda(jeszcze przed złamaniem)
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich szczęściarzy czyli właścicieli Zafirek
- Załączniki
-
- inked20180325-105113-li[1].jpg (19.27 KiB) Przejrzano 4048 razy
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Katalog pokazuje takie opcje:
Dodano po 6 minutach 30 sekundach:
Znalazłem coś podobnego przy Astrze J
Dodano po 6 minutach 30 sekundach:
Znalazłem coś podobnego przy Astrze J
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- kejwus
- Debiutant
Dodano po 35 minutach 45 sekundach:
Hej Bodek chyba znalzłem coś takiego jak mi podesłałeś ale do tego z numerami katalogowymi,wklejam link może komuś się przyda,
pozdrawiam
https://opel.7zap.com/en/car/p10/c/17/1-0/
Dodano po 16 minutach 21 sekundach:
znalazłem,zamówiłem czekam na dostawę
Dodano po 35 minutach 45 sekundach:
Hej Bodek chyba znalzłem coś takiego jak mi podesłałeś ale do tego z numerami katalogowymi,wklejam link może komuś się przyda,
pozdrawiam
https://opel.7zap.com/en/car/p10/c/17/1-0/
Dodano po 16 minutach 21 sekundach:
znalazłem,zamówiłem czekam na dostawę
-
- Mieszkaniec
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira C 1.6 CNG Cosmo teraz LPG
- Oznaczenie silnika: A16XNT
Ja z 2-3 tygodnie temu zamawiałem w oplu, gość znalazł właściwą, dał wydruk, poszedłem do samochodu sprawdzić, czy to aby na pewno ta (u mnie to był nr 33) i zamówiłem, zapłaciłem coś koło 55zł, jeszcze nie zakładałem.
- kejwus
- Debiutant
Numery katalogowe tego plastiku są różne bo różne są wersje np:z elektrycznym sterowaniem fotela lub bez numery katalogowe GM są podane w tabelce do której wkleiłem link i po tym numerze zamawia się cześć u mnie to było 13257101. Proponuję dobrze sprawdzić jaki plastik potrzebujemy bo ja szybko się podpaliłem że znalazłem i zamówiłem z ustawianiem mechanicznym odcinka lędźwiowego a mam elektryczne ale nie było problemu z anulowaniem zamówienia.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Na części od wewnątrz powinien być numer OEM GM.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- kejwus
- Debiutant
Bodek jak byś dokładnie spojrzał to w tej tabelce(do której podałem link) jest właśnie numer GM i ten który podałem to JEST numer GM!!! ale mniejsza o większość,
pozdro
pozdro
Ostatnio zmieniony 28 sie 2018, 21:40 przez kejwus, łącznie zmieniany 1 raz.
- evolution1zafir
- Mieszkaniec
- Imię: EVO
- Auto: Opel Zafira C Cosmo
- Oznaczenie silnika: A20DT
Na zagranicznych forach wiele osób pokazuje ten pęknięty plastik, widać że to popularna usterka. Wysłałem w tej sprawie emila do gm polska więc jeśli odpiszą to dam znać.
ps. ja też szukam tej części tylko że brązowej :-)
ps. ja też szukam tej części tylko że brązowej :-)
Zafira C
Meriva B FL
Insignia A
Vivaro A FL,B
Vectra C FL
Corsa C
AstraG,H ,J
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Megane-1(coupe,hatchbck, kombii) , Fiat:Punto, CC,Mazda 626,Ford Transit i Taunus )
Meriva B FL
Insignia A
Vivaro A FL,B
Vectra C FL
Corsa C
AstraG,H ,J
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Megane-1(coupe,hatchbck, kombii) , Fiat:Punto, CC,Mazda 626,Ford Transit i Taunus )
- kejwus
- Debiutant
U mnie już zmienione. Plastik taki jak trza czyli numer części ok.Koszt 10Euro plus przesyłka...4.99. Wymiana ok 30 min.Mały problem z odpięciem zapinek pod dźwignią pochylenia oparcia ale reszta pikuś Już nie razi w oczy przy otwarciu drzwi.
Dodano po 10 minutach 25 sekundach: Dodano po 3 minutach 9 sekundach: Dodano po 41 sekundach:
Dodano po 10 minutach 25 sekundach: Dodano po 3 minutach 9 sekundach: Dodano po 41 sekundach:
- kejwus
- Debiutant
masz na zdjęciu zaznaczone czerwonymi strzałkami takie 3(nie wiem jak to nazwać)wypustki trzeba je trochę odgiąć .Najlepiej zrobić to we dwóch bo dobrze by było wszystkie równocześnie,pojedynczo jest trochę gimnastyki.Ciężko mi też po takim czasie tłumaczyć jak to zrobić tym bardziej,że robiłem to pierwszy i jak na razie jedyny raz.W praniu inaczej a teoria inaczej.Musisz patrzeć i kombinować.Ja robiłem sam i troszkę je pokiereszowałem,niegroźnie a po za tym i tak tego nie widać bo są schowane pod tym 'kapslem' od dźwigni.
Ostatnio zmieniony 02 gru 2018, 00:16 przez kejwus, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Przeglądacz
- Imię: Zbigniew
- Auto: Zafira C 2.0 CDTI
- Model: Tourer
Wielkie dzięki kolego,dziwią mnie tylko ceny tych plastików,zamówiłem w serwisie na obie strony i od kierowcy koszt 57 zł a od pasażera 95 zł ,przecież wzorem ani kształtem się nie różnią ?,nawet gość z serwisu nie był mi w stanie wyjaśnić skąd taka różnica.W sklepie wysyłkowym ceny groszowo mniejsze.