[A] Podłączenie radia CB pod gniazdo bezpieczników

Modyfikacje dla Zafiry A
Wiadomość
Autor
Kuniarz

#16 Post autor: Kuniarz »

Mam również radio podłączone do tablicy bezpieczników pod kierownicą, tylko trochę inaczej. Znalazłem wolne gniazdo bez bezpiecznika (na dole, w żółtej obwódce) - sprawdziłem że jest tam stale 12V. Na kablu zasilającym radio założyłem płaski konektorek szerokości 4,8mm , który idealnie pasuje w to gniazdo. Masę mam "z anteny", ale nie jest to doskonałe rozwiązanie.
Niestety jak przymocowałem radio do klapki osłaniające bezpieczniki, to mi się pod ciężarem własnym sama odpadała, więc póki co leży w narożniku po lewej stronie pod szybą. Docelowo tam zostanie, tylko muszę jakieś mocowanie wykombinować.

Szerokości Mobilki ! ;-)

Awatar użytkownika
opelmen
Mieszkaniec
Imię: Janusz
Auto: Opel Zafira B 1.8 Cosmo Pb & LPG
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER
#17 Post autor: opelmen »

Kuniarz pisze: [...]Niestety jak przymocowałem radio do klapki osłaniające bezpieczniki, to mi się pod ciężarem własnym sama odpadała[...]
Ja podpowiem jak zrobiłem u siebie - radio zamocowane do osłony bezpieczników - jak kolega :) ale dodatkowo w 3 rogach osłony przykręciłem ją czarnymi wkrętami - takimi jakie stosuje się do przykręcania płyt G-K (tylko te z większym skokiem). NIC SIĘ NIE DZIEJE :P

A przy okazji innych zakupów u Stachowiaka zakupiłem nową osłonę i założę ją gdy (nie daj Bóg) Zosia będzie ze mną brała rozwód :?

A jeśli już tą osłonę tak stiuningowałem to pozwoliłem sobie jeszcze na:
-zamontowanie po prawej stronie radia takiego gniazda, które służy mi do zasilania navi-
Obrazek

oraz okrągłego klawiszowego przełączniczka świateł dziennych (łatwiejszy montaż)..., którym przełączam i mam albo DRL (pozdrawiam Grisza75 :mrgreen: ) albo K-59 (własnego pomysłu) :driver:

postaram się pokazać to na zdjęciu ale... później...
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”