Inne radio w miejsce fabrycznego...
Moderator: Sebu$
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
1. Jak się poprawnie poskłada to będzie działałocamasz pisze:Słuchajcie, posiadam Zoskę z 2005 z cd 30 (sześć klawiszy numerycznych).
Zastanawiam się nad zamianą CD na model z kartą SIM. NA kierownicy jest / są przyciski do odbierania telefonu. Powiedzcie czy to ma szansę powodzenia????
pytanie nr 2. Jak sprawdzić czy mam moduł bluetooth???
pytanie nr 3. czy ktoś z Was podłączał zmieniarkę CD do swojego zestawu ???
pzdr
MM
2. Na wyświetlaczu powinieneś mieć cakładkę z słuchawką, a po jej wybraniu i przyciśnięciu pokrętła powinno pojawić się menu z dodatkowymi opcjami
3. Tak, ale nie w Zafirze
Ostatnio zmieniony 04 mar 2015, 08:45 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
Pytanie do posiadaczy interfejsu do nieoryginalnego radia.
Jak ten interfejs działa?
Są wszystkie funkcje sterowania z kierownicy?
Ostatnio chciałem sobie coś takiego kupić, ale znajomy powiedział mi, że taki interfejs pozwala sterować jedynie głośnością. Pozostałe funkcje (typu przełączanie między utworami, czy przełączanie CD/MP3/TUNER) działać nie będą, bo moje nieoryginalne radio ma gniazdo tylko na dwie kostki (zasilanie i głośniki), a oryginalne radio ma gniazdo na trzy kostki (zasilanie, głośniki, sterowanie).
Jak ten interfejs działa?
Są wszystkie funkcje sterowania z kierownicy?
Ostatnio chciałem sobie coś takiego kupić, ale znajomy powiedział mi, że taki interfejs pozwala sterować jedynie głośnością. Pozostałe funkcje (typu przełączanie między utworami, czy przełączanie CD/MP3/TUNER) działać nie będą, bo moje nieoryginalne radio ma gniazdo tylko na dwie kostki (zasilanie i głośniki), a oryginalne radio ma gniazdo na trzy kostki (zasilanie, głośniki, sterowanie).
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Interfejs podlącza się pod wejście jeck opisane WR.
Kupując interfejs pod radio które ma możliwość sterowania z kierownicy powinny ci działać wszystkie guziki.
W oryginalnych radiach opla sterowanie działa tylko na 2 przewodach, funkcje są zależne od rezystancji.
Najprościej jest sobie zrobić przeróbkę pod radio sony i pioneer.
Poczytaj tutaj www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=13750
może się skusisz.
Kupując interfejs pod radio które ma możliwość sterowania z kierownicy powinny ci działać wszystkie guziki.
W oryginalnych radiach opla sterowanie działa tylko na 2 przewodach, funkcje są zależne od rezystancji.
Najprościej jest sobie zrobić przeróbkę pod radio sony i pioneer.
Poczytaj tutaj www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=13750
może się skusisz.
Ostatnio zmieniony 10 mar 2015, 18:16 przez Rybka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Flora
- Zafiromaniak
Jak najbardziej może tak być - nic się nie zepsuje. W kostce oryginalnego radia nie ma +12V po zapłonie i trzeba kombinować.sebadelta pisze:witam mam zafirę b 2006r wymieniłem fabryczne radio 2 din na 1din nie mogłem znaleść +12 po zapłonie więc pod piołem się pod oświetlenie zapalniczki teraz się włańcza po pzekręceniu kluczyka czy może tak być ??? czy może coś się popsuć??
Ostatnio zmieniony 19 paź 2015, 17:36 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Przeglądacz
- Imię: Tomasz
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI
- Model: ZB
chciałem się zapytać czy ktoś miał do czynienia z takim radiem, jak to się sprawuje, jaka jest jakoś takiej bezprzewodowej transmisji itd. itp.
http://allegro.pl/radio-nawigacja-gps-b ... 79856.html
http://allegro.pl/radio-nawigacja-gps-b ... 79856.html
Ostatnio zmieniony 16 lis 2015, 19:21 przez tomix, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Model:
Witam.
Czy ktoś z kolegów ma takie radio w Zafirce B?
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6541372632 Czy będzie pasować do ZB? Chodzi mi o wymiary i kształt.
Może macie jakieś inne radia 2 DIN godne polecenia?
Czy ktoś z kolegów ma takie radio w Zafirce B?
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6541372632 Czy będzie pasować do ZB? Chodzi mi o wymiary i kształt.
Może macie jakieś inne radia 2 DIN godne polecenia?
- Flora
- Zafiromaniak
AUX to wejście sygnału, a Chinch to nazwa złączaromanekdj pisze:Panowie i Panie zakupiłem Zosię z takim radyjkiem http://www.ebay.pl/itm/Autoradio-DVD-GP ... SwRLZUGV2Q super radyjko tylko jest mały problem gdzieś przy zmianie właścicieli zagubiły się kable do podłączenia aux i chinch. Ktoś ma jakiś pomysł jak to dorwać bo moje pomysły na wyszukiwanie itp. się skończyły bo nie mogę ustalić modelu radia. Może ktoś mądrzejszy ode mnie się znajdzie?
Nie trzeba tu być mądrym, na aukcji, która podesłałeś jest dokładne zdjęcie złącz z opisem
Dodatkowe wejście dźwięku to wtyczka niebieska. Na środku jest masa, a prawe styki to sygnał.
Brązowe złącze to sygnał z kamery. Jest tam też zasilanie dla kamery (prawdopodobnie równiez 5V)
Ostatnio zmieniony 03 gru 2016, 20:24 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
- romanekdj
- Bywalec
- Imię: Grzegorz
- Auto: 3 x Zafira
- Oznaczenie silnika: Z19DTiDTH
Flora pisze:AUX to wejście sygnału, a Chinch to nazwa złączaromanekdj pisze:zagubiły się kable do podłączenia aux i chinch
Nie trzeba tu być mądrym, na aukcji, która podesłałeś jest dokładne zdjęcie złącz z opisem
Obrazek
Dodatkowe wejście dźwięku to wtyczka niebieska. Na środku jest masa, a prawe styki to sygnał.
Brązowe złącze to sygnał z kamery. Jest tam też zasilanie dla kamery (prawdopodobnie równiez 5V)
Kolego może źle się wyraziłem zależy mi na kupieniu oryginalnych kawałków bo które to są to wiem
Ostatnio zmieniony 03 gru 2016, 14:49 przez romanekdj, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Ostatnio zmieniony 18 gru 2016, 21:24 przez Rybka, łącznie zmieniany 2 razy.