Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam,
czy ktoś demontował i próbował naprawić zintegrowany włącznik świateł?
Jak przekręcam włącznik do pozycji świateł mijania, to czasami światła się nie zapalają mimo, że podświetlenie wskaźników się zapala.
Dociśnięcie pokrętła do "oporu" w stronę łączonych świateł pomaga na tę dolegliwość.
Jak zdemontować zintegrowany włącznik świateł? Chcę go rozebrać i zobaczyć co jest przyczyną.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2011, 17:43 przez sQcha, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam prośbę. Możesz wrzucić fotki tego włącznika z zaczepami? Żebym nie działał po omacku.
Przyszła mi jeszcze jedna myśl do głowy. Nie da się go jakoś wypchnąć od tyłu dostając się od bezpieczników?
sQcha, mały fragment opisu jak zdemontować ten przełącznik/wyłącznik jest w temacie demontażu deski rozdzielczej - u mnie syn to robił po swojemu, po zdjęciu klapki do skrzynki bezpieczników wypchnął go palcami od tyłu, wyszedł razem z wiązką kabli, którą potem odpiął i wszystko
MieHor pisze:sQcha, mały fragment opisu jak zdemontować ten przełącznik/wyłącznik jest w temacie demontażu deski rozdzielczej - u mnie syn to robił po swojemu, po zdjęciu klapki do skrzynki bezpieczników wypchnął go palcami od tyłu, wyszedł razem z wiązką kabli, którą potem odpiął i wszystko
No to super, że moje podejrzenie się potwierdziło. Jak dotrę do domu, to wyciągnę swój i sprawdzę co tam może nie stykać.
Znalazłem taki tutorial. Styki już wyczyszczone, niestety nie miałem smaru w domu. Jutro sprawdzę czy dało jakieś efekty samo czyszczenie, jeśli tak, to zakupię smar grafitowy i będzie cacy. Musze usunąć tą usterkę, bo po weekndzie montuję ksenony .