Dodatki czyszczące układ paliwowy a normy wtryskiwaczy CDTI

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
miałczyk76
Bywalec
Model:

#76 Post autor: miałczyk76 »

Moje wtryski jeszcze w tamte lato były koło 2.0 i postanowiłem wziąć się za to .Pół roku śmigałem na V-Power disel i zero poprawy :(
Potem miałem akcję bo wlali mi paliwka zamiast ropy auto wylądowało w ASO na płukaniu baku i przewodów paliwowych :P Po caęj akcji dostałem kupon na 100litrów V-Power disel .Wyjeździłem i sprawdzam i dalej poprawa nikła
Zalałem zwykłą ropę w Auschan i do tego ten środek w proporcjach takich jak podaje producent
http://oil-land.pl/pl/p/Diesel-Power-ECOMAX-500ml/370
i moje wtryski wyglądają tak :D
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Dla niedowiarków mogę wstawić foto z tamtego roku :P

imalas

#77 Post autor: imalas »

Zamiast kupować beczkę detergentu, to można dolać (1 lub 2 opakowania) do prawie pustego baku 3-5 litrów paliwa i stężenie będzie zbliżone do tych z urządzeń, co podłącza się zasilanie i powrót do pojemnika z tym detergentem. Wypalić dolane "paliwko" podczas spokojnej jazdy, obroty do 2500 max. Metoda sprawdzona osobiście ze skutkiem pozytywnym (LIQUI MOLY DIESEL SPLUNG) tzn. zjechałem na 4 cylindrze z dawki -3,7 na -1.4 Skuteczniejsze działanie można też osiągnąć zalewając filtr paliwa np.podczas wymiany. Podłączenie do powrotu paliwa w Zafirce jest kłopotliwe. Po czyszczeniu detergentem obowiązkowy dodatek smarujący i dolewka do pełnego baku ...proste?
Ostatnio zmieniony 20 maja 2011, 20:13 przez imalas, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#78 Post autor: Bodek »

stapaw pisze: Przypomnę,że miałem na czwartym wtrysku -1,4.Wiosną wlałem połowę KLEEN-flo
http://www.autokosmetyki.pl/kleenflo_in ... p1809.html

Pozdrawiam :driver:
Tak wyglądały dzisiaj moje:

Obrazek

Nie wiem co jest grane przed zimą, znaczy w listopadzie, wszystkie miały ok. 0,2 :?:

Trzeba będzie coś dolać, pewnie to co poleca stapaw, zmienić paliwo - nie mam pojęcia :>

Alledrogo - KLEEN
Ostatnio zmieniony 20 maja 2011, 21:23 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

kicaj

#79 Post autor: kicaj »

Bodek_K pisze: Nie wiem co jest grane przed zimą wszystkie miały ok. 0,2 :?:
zima?

Orbit

#80 Post autor: Orbit »

Jesli chcecie czyścic wtryski , wlewanie L.Moly do paliwa oczywiście pomaga jednak wymaga czasu , kilka dni temu byłem u mechanika i widziałem co robił

1) Odkręcił filtr paliwa
2) wyjął filtr
3) odessał paliwo , strzykawką
4) wsadzili nowy filtr
5) zalali filtr płynem do czyszczenia wtrysków jakiś wynalazek
nie wiem co to było , ale mechanik powiedział ze Liqui Moli spokojnie da rade ..
włączył silnik ...przygazowując silnik pochodził z 15 minut ...
na tutaj znalazłem coś takiego , koleś podłączył rurki bezpośrednio do pojemnika z płynem .

TUTAJ ZOBACZCIE COS PODOBNEGO

[ Dodano: Sob Maj 21, 2011 05:46 ]
imalas pisze:Zamiast kupować beczkę detergentu, to można dolać (1 lub 2 opakowania) do prawie pustego baku 3-5 litrów paliwa i stężenie będzie zbliżone do tych z urządzeń, co podłącza się zasilanie i powrót do pojemnika z tym detergentem.
jak zrobisz w ten sposób to Ci zassie cały syf , zalewając nowy filtr paliwa tak jak to robił Mechanik nic nie powinni się stać ... Trzeba uważać jednak jak ze wszystkim aby układ się nie zapowietrzył

[ Dodano: Sob Maj 21, 2011 05:48 ]
imalas pisze: Skuteczniejsze działanie można też osiągnąć zalewając filtr paliwa np.podczas wymiany. Podłączenie do powrotu paliwa w Zafirce jest kłopotliwe. Po czyszczeniu detergentem obowiązkowy dodatek smarujący i dolewka do pełnego baku ...proste?
Sorki dopiero teraz to zauważyłem ... hahahah :)
Ostatnio zmieniony 21 maja 2011, 07:30 przez Orbit, łącznie zmieniany 1 raz.

imalas

#81 Post autor: imalas »

Zalewanie brudnego filtra paliwa to znaczne osłabienie działania detergentu, który musi wtedy rozpuszczać parafiny i inny "syf" z jego powierzchni.Wlałem do prawie pustego baku, ponieważ filtr wymieniłem dwa tygodnie wcześniej i raczej był czysty, jak też cały układ paliwowy, który atakowałem wcześniej chemią przez trzy miesiące z ...mizernym skutkiem. Dopiero zwiększenie stężenia dało rezultaty! :lol:

Orbit

#82 Post autor: Orbit »

imalas pisze:Zalewanie brudnego filtra paliwa to znaczne osłabienie działania detergentu, który musi wtedy rozpuszczać parafiny i inny "syf" z jego powierzchni.Wlałem do prawie pustego baku, ponieważ filtr wymieniłem dwa tygodnie wcześniej i raczej był czysty, jak też cały układ paliwowy, który atakowałem wcześniej chemią przez trzy miesiące z ...mizernym skutkiem. Dopiero zwiększenie stężenia dało rezultaty! :lol:
przecież pisałem ze nowy filtr ... a po drugie wlewając do prawie pustego baku rozpuszczasz cały osad który tam się znajduje ,

Orbit

#83 Post autor: Orbit »

to jest opis ściągnięty ze strony ...

Opisy produktu Liqui Moly Diesel Spulung - 0,5L

czyści wtryski diesla ,usuwa osady jakie gromadzą się we wtryskiwaczach, pompie wtryskowej, w komorze spalania. Rozwiązuje problemy związane z nierównomierną pracą silnika. Czyste wtryskiwacze oraz pompa wtryskowa zapewniają optymalne osiągi oraz równomierna pracę silnika. Zapobiega korozji. Właściwości: Usuwa osady na dyszach wtryskowych i w komorze spalania Podwyższa liczbę cetanową Likwiduje stuki na biegu jałowym oraz zapewnia równą i spokojną pracę silnika Optymalizuje wartości badanych spalin Może być stosowany zapobiegawczo Zastosowanie: Odpowiedni dla wszystkich silników wysokoprężnych Zapobiegawczo stosować 1 op na 75 litrów oleju napędowego W przypadku nagłych problemów z silnikiem odłączyć przewody paliwowe i wprowadzić bezpośrednio do pojemnika. Pozwolić aby środek zasysany był bezpośrednio przez pompę paliwową. Opakowanie 500 ml
zawiera : Benzyna ciężka hydroodsiarczona (ropa naftowa)

Dla wszystkich którzy znają Angielski CZTAJ TUTAJ

Zdenek2007
Zafiromaniak
Model:

#84 Post autor: Zdenek2007 »

Orbit, czy Ty masz coś wspólnego z marką L.Moly ? Bo zauważyłem że często tą markę polecasz :?:

imalas

#85 Post autor: imalas »

Chłopie masz jakiś problem?
Odpowiadam:
Tak Orbit i ja oraz cała reszta zadowolonych klientów po zalewaniu miernych środków innych firm mamy dużo wspólnego z tą firmą. To dużo to jest ....ZAUFANIE! :lol:
:lol: :lol:

Zdenek2007
Zafiromaniak
Model:

#86 Post autor: Zdenek2007 »

imalas pisze:Chłopie masz jakiś problem?
Odpowiadam:
Tak Orbit i ja oraz cała reszta zadowolonych klientów po zalewaniu miernych środków innych firm mamy dużo wspólnego z tą firmą. To dużo to jest ....ZAUFANIE! :lol:
:lol: :lol:
Wychodzi na to że zamiast ropy tankujecie L.Moly :lol: trochę drogo :lol:

Orbit

#87 Post autor: Orbit »

Zdenek2007 pisze:Orbit, czy Ty masz coś wspólnego z marką L.Moly ? Bo zauważyłem że często tą markę polecasz :?:
Nie nie mam nic wspólnego , ale blisko mnie jest sklep Facet sprzedaje ich produkty ma spora wiedzie a ja korzystam i jak na razie jestem zadowolony :) Diesel Spulug zalałem profilaktycznie po jego namowie , wiem jeszcze ze po tym specyfiku trzeba zalać inny preparat który będzie oliwił wtryski .
:) co do zawartości to przypuszczam ze LM nie ujawnia co tam naprawdę jest w środku, no chyba nie sprzedawali by ROPY w bańce po 50 zł za pół litra :mysli:

Zdenek2007
Zafiromaniak
Model:

#88 Post autor: Zdenek2007 »

Orbit pisze:
Zdenek2007 pisze:Orbit, czy Ty masz coś wspólnego z marką L.Moly ? Bo zauważyłem że często tą markę polecasz :?:
Nie nie mam nic wspólnego , ale blisko mnie jest sklep Facet sprzedaje ich produkty ma spora wiedzie a ja korzystam i jak na razie jestem zadowolony :) Diesel Spulug zalałem profilaktycznie po jego namowie , wiem jeszcze ze po tym specyfiku trzeba zalać inny preparat który będzie oliwił wtryski .
:) co do zawartości to przypuszczam ze LM nie ujawnia co tam naprawdę jest w środku, no chyba nie sprzedawali by ROPY w bańce po 50 zł za pół litra :)
Pytam, bo wiem że są dla forumowiczów "ciekawe" propozycje od firm sprzedających różne specyfiki ;) Rzetelna i uczciwa opinia to podstawa zaufania na przyszłość :piwo:

Orbit

#89 Post autor: Orbit »

"Zdenek2007"

Pytam, bo wiem że są dla forumowiczów "ciekawe" propozycje od firm sprzedających różne specyfiki ;) Rzetelna i uczciwa opinia to podstawa zaufania na przyszłość :piwo:
Zainteresowałem się produktami tej firmy po namowie , poza tym wiem iz nie jest popularna w Polsce co oznacza ze podróbek nie będzie , A TO MNIE UTWIERDZIŁO CZYTAJ ! no ale to już poza tematem...

olsen

#90 Post autor: olsen »

Witam ja stosuje preparaty firmy FORTE działają rewelacyjnie !!!! jest duzy asortyment i nie było zadnyj wpadki .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”