Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam
Mam pytanie czy do spryskiwacza lamp jest osobny silniczek czy ten sam co na szyby?
Pytam, bo chcę zrobić osobny włącznik, tak aby niepotrzenie nie pryskać razem z szybami.
...ja mam spryskiwacze, choć nie mam ksenonów...no chyba, że w zośkach to normalne:) na pewno są ok. ale płynu podczas jazdy zużywają full i nie dziwi mnie, że niektórzy użytkownicy je demontują lub po prostu wyciągają bezpieczniki...
Ynda123 pisze:Może ktoś już przerabiał ten problem.
Jeden ze spryskiwaczy reflektorów nie chowie się z powrotem do zderzaka. Zostaje na zewnątrz. Czasami jest go ciężko wcisnąć ręką do środka.
Spróbuje jeszcze przesmarować czymś te wychodzące elementy, ale nie wiem czy to pomoże.
Miał ktoś taki problem ?
Ja mam taki sam problem. Sądzę, że przyczyną może być zakamienienie prowadniczki spryskiwacza. Wkrótce, jak tylko opróżnię zbiorniczek z płynu - podejdę do tematu z odkamieniaczem spożywczym...
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2017, 08:39 przez drmex, łącznie zmieniany 1 raz.
Co prawda nie mam ZB ze spryskami reflektorów, ale w poprzednim aucie (Laguna II) one były jak również problemy z tym. Ja próbowałem wlewać do płynu do spryskiwaczy trochę Ludwika, psikałem WD40, wstrzykiwałem olej itp. Działało, ale na chwilę. Przy rozebraniu jednego ze sprysków metodą inwazyjną zauważyłem, że nie ma tam smaru na uszczelce o to ona się zacinała. Podejrzewam, że w Waszym przypadku jest podobnie. W zasadzie wszystkie spryskiwacze mają dość podobną budowę (podobną zasadę działania).
W gruncie rzeczy cieszę się, że tym razem nie mam tego wynalazku (Chociaż ksenony by się przydały ).
Też mam taki problem. Z lewej strony jest OK, a z prawej spryskiwacz chowa się do połowy (czasami zdarzy mu się całkiem schować). Trzeba bedzie go posprawdzać tak jak pisze norbert_p
Trzeba regularnie używać
U mnie problem występował za nowości,a teraz może raz na pół roku jeden schowa się do połowy,to go docisnę i potem spokój,psiknięcie jakimś smarem może dać efekt i potem je rozchodzić.