wywalony dpf z katalizatorem
wywalony dpf z katalizatorem
Witam, mam zafirę 1.9dth (2006), w której machery wywaliły dpf-a razem z tym małym katalizatorem przed dpf-em (teraz jest tam pusta cała puszka), a wstawili dodatkowo jakiś katalizator od volvo. Z racji że poszukiwałem brakującej mocy w mojej zośce, odkręciłem ten katalizator aby sprawdzić jej reakcje i wtedy dopiero dostała kopa, proszę o podpowiedź czy można wywalić ten lipny katalizator i jeździć tylko z katem przy kolektorze, a dalej mieć pustą puszkę po dpfie, czy może mieć to jakieś negatywne skutki dla mojej zośki?
puszka po dpf jest pusta oraz puszka po tym małym katalizatorze przed dpf również jest wybebeszona, a tego kata od volvo wspawali całkowicie przed dpf
[ Dodano: Sro Cze 15, 2011 20:02 ]
właśnie chciałbym odtworzyć stan pierwotny, ale nie wiem gdzie mógłbym zakupić ten mały katalizator, a co myślicie żeby całkiem wyciąć tego kata z volvo i śmigać tylko z katem przy kolektorze, czy ma to jakiś wpływ na turbinę lub inne części silnika?
[ Dodano: Sro Cze 15, 2011 20:02 ]
właśnie chciałbym odtworzyć stan pierwotny, ale nie wiem gdzie mógłbym zakupić ten mały katalizator, a co myślicie żeby całkiem wyciąć tego kata z volvo i śmigać tylko z katem przy kolektorze, czy ma to jakiś wpływ na turbinę lub inne części silnika?