Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Antenka WILSON LITTLE WIL: Antena , z tym, że ja kupiłem w sklepie 2 lata temu za 150zł wtedy do Astry G kombi, przełożyłem wszystko do Zośki i chodzi. Słychać ładnie.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
Bodek_K pisze:Antenka WILSON LITTLE WIL: Antena , z tym, że ja kupiłem w sklepie 2 lata temu za 150zł wtedy do Astry G kombi, przełożyłem wszystko do Zośki i chodzi. Słychać ładnie.
Bodek_K pisze:Antenka WILSON LITTLE WIL: Antena , z tym, że ja kupiłem w sklepie 2 lata temu za 150zł wtedy do Astry G kombi, przełożyłem wszystko do Zośki i chodzi. Słychać ładnie.
ładnie, a jak daleko cię słychać ?
Nigdy mi nie przyszło do głowy tego sprawdzać, zakładam radio jak jadę w trasę - uważam, że wystarcz, chociaż szwagier ma antenkę 1,45m i taką poleca.
Witam!
Na wakacje zamierzam zabrać ze sobą CB radio PRESIDENT JOHNNY II. Chodzi mi o mocowanie. U kolegów widziałem ale ''na stałe'' mnie jednak interesuje chwilowe ulokowanie radyjka aby ''nie latało'' po aucie. Może macie jakieś propozycje? Myślałem między fotelami ale nie wiem czy wejdzie.
Pozdrawiam!
Michallot pisze:Witam!
Na wakacje zamierzam zabrać ze sobą CB radio PRESIDENT JOHNNY II. Chodzi mi o mocowanie. U kolegów widziałem ale ''na stałe'' mnie jednak interesuje chwilowe ulokowanie radyjka aby ''nie latało'' po aucie. Może macie jakieś propozycje? Myślałem między fotelami ale nie wiem czy wejdzie.
Pozdrawiam!
Michallot pisze:Witam!
Pozdrawiam!
Jeżeli użyjesz go raz to nie mocuj na stałe tylko wrzuć do auta i tyle. Jak dla mnie wiercenie w tapicerce lub robienie dziur w konsoli to obciach, przy zmianie radyjka na inne masz problem.
Tooomuss pisze:
Bodek_K pisze:Czy to nie jest to samo tylko szyld się zmienił:
Uważasz że będzie on też dobry jak Uniden 520 ? + z tą anteną co ty posiadasz ??
M-Ten tech to nie jest odpowiednik 520 tylko gorszy wyrób, ponieważ 520 to odpowiednik Jonego a ten M-Tech to Hary 2 który jest o wiele gorszy.
Antena ma wpływ głównie na nadawanie a nie na odsłuch. Przy odsłuchu znaczenie ma czułość radia.
Bodek_K pisze:
Jeżeli użyjesz go raz to nie mocuj na stałe tylko wrzuć do auta i tyle. Jak dla mnie wiercenie w tapicerce lub robienie dziur w konsoli to obciach, przy zmianie radyjka na inne masz problem.
Dlatego się pytam bo jak przepatrywałem temat to znajdywałem mocowania na stałe. Ja CB potrzebuję tylko przy wyjeździe raz w roku w dalszą trasę Gdybym ewentualnie kupował to do drugiego auta. Zafirą przemieszcza się żona w promieniu 20km i nie potrzebne jej CB.
Bodek_K pisze:
Dlatego się pytam bo jak przepatrywałem temat to znajdywałem mocowania na stałe. Ja CB potrzebuję tylko przy wyjeździe raz w roku w dalszą trasę Gdybym ewentualnie kupował to do drugiego auta. Zafirą przemieszcza się żona w promieniu 20km i nie potrzebne jej CB.
W Astrze G miałem fajnie, bo była druga kieszeń w konsoli i miałem zamontowane radyjko z ramką na stałe. W ZB tego nie ma i nie oszukujmy się nie ma gdzie radia zamontować bez wiercenia (myślałem o zamontowaniu na stałe pod podłokietnikiem).
Ja zabieram radyjko tylko na trasę i wrzucam go w środkowy tunel. do tego słuchawka (mono) do ucha i jest OK.