numer silnika
-
MrMarkos
numer silnika
Czy ktoś z kolegów wie gdzie można znaleźć numer silnika?
Mam odczytany z VIN ale podejrzewam przekładkę silnika przez poprzednika i chciałbym to sprawdzić. Jest gdzieś nabity? Może chociaż sam rocznik?
Na osłonie rozrządu brak firmowej naklejki z numerem.
Mam odczytany z VIN ale podejrzewam przekładkę silnika przez poprzednika i chciałbym to sprawdzić. Jest gdzieś nabity? Może chociaż sam rocznik?
Na osłonie rozrządu brak firmowej naklejki z numerem.
-
Anony Mous
-
MrMarkos
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
W tym temacie http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=8303 zamieściłem zrzut ekranu z EPC, w którym jest napisane gdzie szukać nr silnika - na bloku cylindrów naprzeciwko obudowy sprzęgła
-
MrMarkos
-
scct324
witam. Mój problem polega na tym że dziś przez przypadek zauważyłem na obudowie silnika naklejkę z której wynika że mam silnik z19dt
. Wyczytałem z instrukcji że z19dt ma 88 kw, i tu moje zdziwienie bo na plakietce w drzwiach pasażera i w dowodzie mam napisane 74 kw. Czy ktoś by mógł mi wytłumaczyć o co z tym chodzi ??
pozdrawiam
pozdrawiam
-
Piotrek413
A czy Ty przypadkiem nie kupiłeś samochodu z Siedlec
Bo tam był ten sam problem. Wszędzie było napisane, że ma 100KM a właściciel twierdził, że ma 120 i pokazywał nalepkę z silnika którą zerwał aby dobrze pokazać klientowi
A jaki silnik siedzi według Vin'u? Poproś w odpowiednim temacie o rozkodowanie i sprawdź numery ze swoim, czyli z tymi co masz na nalepce i zobacz czy są takie same. Jak nie to masz silnik wymieniany. A jak się zgadzają tylko moc się nie zgadza to wierz Vin'owi