[B] dzienne światła LED

Modyfikacje dla Zafiry B
Wiadomość
Autor
F-19

#286 Post autor: F-19 »

wojtaszekk pisze:Nikt mi nie chce uwierzyć że nie są to fabrycznie zamontowane światła.
No cóż, podejrzewam że stylista, który by w taki sposób zaprojektował rozmieszczenie lamp (każda z innej parafii - dzienne proste szkło - halogeny pod kątem, dzienne bez obwódki - halogeny z obwódką a także niesymetrycznie w wycięciu zderzaka) zostałby chyba zwolniony albo wysłany na dłuższy urlop. Na szczęście w Rüsselsheim jeszcze nie kaleczą tak samochodów.

wojtaszekk

#287 Post autor: wojtaszekk »

Światła są rozmieszczone symetrycznie.Co do estetyki to każdy może mieć swoje zdanie.Najważniejsze że światła spełniają swoją rolę,mam dobrze doładowany akumulator i znajomi sądzą że są fabrycznie zamontowane.Pozdrawiam

kamol

#288 Post autor: kamol »

wojtaszekk pisze:.Najważniejsze że światła spełniają swoją rolę
wojtaszekk nie napinaj się tak :lol: nikt nie neguje czy to jest dobrze czy źle tylko jest brane pod uwagę czy komuś się podoba czy nie, nie wszyscy muszą mieć takie same zdanie. Twoje auto zrobisz co będziesz chciał i nikt Ci nie zabroni. A czy to będzie się komuś podobało czy nie to już inna bajka. Pozdrawiam :lol:

Przemcio

#289 Post autor: Przemcio »

Konstrukcja Blift nie pozwala na wielkie szaleństwa.To co zrobił wojtaszekk mnie się podoba, sam zrobiłem to mniej estetycznie ale to zmienię. Wygoda posiadania dziennych przy AFLach bezcenna :>

kamol

#290 Post autor: kamol »

te lampy w Gliwicach na giełdzie 220zł

[ Dodano: Czw Lip 21, 2011 10:30 ]
looknijcie na to, kumpel wysłał mi te fotki z Astry H ale wygląda jak oryginał :mysli:

Obrazek

Obrazek

dmaku

#291 Post autor: dmaku »

kamol pisze: looknijcie na to, kumpel wysłał mi te fotki z Astry H ale wygląda jak oryginał
Bo to jest oryginał. Do kupienia w salonie Opla. Pytałem to razem z montażem 950 zł sobie zażyczyli. Porażka.

Anony Mous

#292 Post autor: Anony Mous »

wygląda super...

kamol

#293 Post autor: kamol »

a ja wywaliłem halogeny i zamontowałem takie bez kombinacji:
http://allegro.pl/swiatla-dzienne-jazdy ... 26421.html
a wygląda tak (jeszcze bez osłonek):
Obrazek
nic nie trzeba regulować nic ustawiać, siedzą idealnie, przylegają idealnie.

Anony Mous

#294 Post autor: Anony Mous »

super....też cały czas o tym myśle. Do czego i jak je przymocowałeś? Gdzie podpiąłeś przewodu....?

GDA

#295 Post autor: GDA »

Świetna sprawa,
ciekawe czy będą pasować do mojego zderzaka?

ronin

#296 Post autor: ronin »

kamol pisze:a ja wywaliłem halogeny i zamontowałem takie bez kombinacji:
http://allegro.pl/swiatla-dzienne-jazdy ... 26421.html
a wygląda tak (jeszcze bez osłonek):
Obrazek
nic nie trzeba regulować nic ustawiać, siedzą idealnie, przylegają idealnie.
Niech kolega zrobi fotki z bliska bo z daleka to nawet moje LED-y fajnie wyglądają :)

kamol

#297 Post autor: kamol »

ronin fotki wieczorem
właśnie wróciłem z garażu......a co do podłączenia to jest problem :roll:.... "+" po stacyjce mam :D a "+" po zapaleniu świateł (pozycyjnych czy mijania) nie mogę znaleźć :cry: jak nie znajdę to kupię przekaźnik i bezpośrednio do aku... ale poszukam jeszcze :mysli:

Woytas

#298 Post autor: Woytas »

kamol pisze:a "+" po zapaleniu świateł (pozycyjnych czy mijania) nie mogę znaleźć
a z samej kostki przy żarówce pozycyjnej??

ronin

#299 Post autor: ronin »

kamol pisze:ronin fotki wieczorem
właśnie wróciłem z garażu......a co do podłączenia to jest problem :roll:.... "+" po stacyjce mam :D a "+" po zapaleniu świateł (pozycyjnych czy mijania) nie mogę znaleźć :cry: jak nie znajdę to kupię przekaźnik i bezpośrednio do aku... ale poszukam jeszcze :mysli:
Ja miałem problemy z przekaźnikiem wbudowanym w lampę (pewnie przez CAN) mimo prawidłowego połączenia - pisałem już w tymże wątku. Pomógł właśnie przekaźnik wprost do Aku

otko
Bywalec
Imię: wojtek
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#300 Post autor: otko »

ja też myśle o takich okrągłych zwłaszcza że mam rozbity jeden mgłowy, ale jak z zamontowaniem? wszystko tam pasuje pod spodem?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”