odłączyłem zawór egr i jak długo na tym pojeżdżę
-
rutrag
odłączyłem zawór egr i jak długo na tym pojeżdżę
witam - wiele się naczytałem juz na temat egr, ale ..... nie będę jak na razie zaproblemiał was wszystkich co się dzieje - chcę tylko wiedzieć czy .... odłączyłem zawór egr i jak długo na tym pojeżdżę? - dzięki wielkie za podpowiedzi
-
Anony Mous
-
adnim
Z tego co sie orientuje to smigac mozesz bez problemu, check sie bedzie tylko palił i nic wiecej. Aczkolwiek nie wiem jaki to ma wpływ na DPF o ile takowy posiadasz.
Mam tez pytanko do znawców tematu, w jakiej pozycji bedzie zawor w momencie kiedy odepne wtyczkę na wylaczonym zapłonie?? otwarty czy zamnkiety ?? czy to loteria ??
Mam tez pytanko do znawców tematu, w jakiej pozycji bedzie zawor w momencie kiedy odepne wtyczkę na wylaczonym zapłonie?? otwarty czy zamnkiety ?? czy to loteria ??
-
Anony Mous
Zawór będzie zamknięty.Spaliny nie będą dostawały się do kolektora.Cewka nie będzie miała zasilania więc bolec będzie schowany heheadnim pisze:
-
rutrag
no niestetety, ale filtr dpf mam check się świeci ale... przywykłem już do tego bo świeci z pół roku. Wymieniłem egr, ale on nadal świci nawet po skasowaniu się za chwilę zapala czyli najpierw przechodzi w tryb awaryjny a potem zapala się ulubiona kontrolka z silnikiem - wczoraj nie wytrzymałem (bo w końcu pieniądze wywalone w błoto - zawór egr) i odłaczyłem wtyczkę do egr i z tąd własnie moje pytanie czy nie zepsuję przy okazji takiej manipulacji czegoś innego - a pytanko do MARKI - czemu twierdzisz, że będe miał najlepszego diesla na świecie? - pozdro for all 
-
Anony Mous
-
Anony Mous
Rutrag a jak wymieniałeś EGR to kolektor też czyściłeś od strony przepustnicy?Dziwna sprawa,że po wymianie na nowy błąd nie ustępował.
Jeśli śledzisz forum to wiesz,że DPF i EGR to zmora CDTi.Poza tym inne części psują się sporadycznie a silniki są mocne,dynamiczne i trwałe.Napisałem,że najlepsze na świecie z przymrużeniem oka,bo zaraz rozpęta się niepotrzebna dyskusja
Jeśli śledzisz forum to wiesz,że DPF i EGR to zmora CDTi.Poza tym inne części psują się sporadycznie a silniki są mocne,dynamiczne i trwałe.Napisałem,że najlepsze na świecie z przymrużeniem oka,bo zaraz rozpęta się niepotrzebna dyskusja
-
szymek
-
rutrag
witam - kolektor faktycznie nie był czyszczony - ja np. nawet nie wiedziałem, że trzeba go wyczyścić a skoro mechanik tego nie robił to z pewnością też tego nie zrobił - wieczorkiem podepnę go pod kompa (interfejs czy jak tam to zwał elm327) oczywiście nie podłaczając egr zobaczymy jakie błedy pokaże a z tym egr co mam wymontowany jako uszkodzony zrobię tzw. regenerację tak jak opisał to Marki nie wiem tylko jak za bardzo dobra się do iglicy ale ... i wtedy zobaczymy - a co do najlepszego silnika to wiem, że mam najlepszy
- a czy napewno kupiłem do opla? hmmm niby opisy takie same na zaworach były - chyba tylko 2 cyferkami się różniły - pozdrawiam