dokładka przedniego zderzaka

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
fabidan

dokładka przedniego zderzaka

#1 Post autor: fabidan »

Podczas ostatniej podróży po wertepach i lasach zawadziłem hokejem prawym i gdzieś mi odleciał :evil:
Naszła mnie więc pewna refleksja, że może fajnie byłoby zrezygnować z tego czegoś plastikowego na dole i zainstalować jakąś ładną dokładkę zderzaka przedniego.
Na allegro oferta niestety marna. Czy możecie coś polecić?
Mile widziane fotki modyfikacji twarzy Waszych Zafir :)

Aha, jeszcze jedno czy dokładka zasłania częściowo/całkowicie hokej czy mimo jej montazu będzie on widoczny?

Anony Mous

#2 Post autor: Anony Mous »

Ja też straciłem pierw prawy, później lewy (leżą w garażu) hokej i nie zamierzam ich zakładać ze względy na krawężnik przy wjeździe na parking pod moim domem, gdzie prawie codziennie zaczepiałem.

Anony Mous

#3 Post autor: Anony Mous »

Nie przyglądałem się jak wygląda to w ZB ale w ZA bez hokejów przód wygląda troszkę nie tak tym bardziej że wystają wloty powietrza do chłodzenia tarcz.

KOPERNIK

#4 Post autor: KOPERNIK »

Witam.

Jeśli ci mogę polecić to polecam tą dokładkę bo nam ją u siebie i wygląda super ...

http://moto.allegro.pl/opel-zafira-a-sp ... 43833.html

zdjęcie podglądowe

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9ae ... bd0d1.html

u mnie to jest zrobiona całościowo ale...

wykonanie dokładki jest bardzo solidne i pasuję ona idealnie tylko pomalować i przykleić

kubik_CDTi

#5 Post autor: kubik_CDTi »

6 wkrętów później nie odpada :lol:

darkp1

#6 Post autor: darkp1 »

Dokładnie, ja raczej bym polecał lepsze przymocowanie hokejki, parę razy dobijesz przodem na jakichś wgłębieniach w drodze i zgubisz dokładkę. ;)

fabidan

#7 Post autor: fabidan »

KOPERNIK czy mógłbyś wykonać dla mnie, ew. podesłać linka do zdjęcia przodu zafiry z dokładką z tzw. perspektywy żaby? :mrgreen:
Chodzi mi konkretnie o te wloty do chłodzenia tarcz, które bez hokeja tragicznie wyglądają. Czy w przypadku Twojej dokładki zrezygnowałeś z hokejów czy masz i to i to :)?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”