Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
cały czas kopci ,a pompa wtryskowa? a jak uszczelka do do zbiorniczka z płynem nie będzie sie robić ciśnienie ,bo tam nie zauważyłem nic niepokojącego w zbiorniczku
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2011, 13:48 przez grześ20, łącznie zmieniany 1 raz.
zajrzyj w zbiornik wyrównawczy, czy nie ma tam oleju, jak to oliwa - sprawiedliwa, na wierzch wypływa.
Chociaż równie dobrze może nie być śladu a uszczelka walnięta
nie na bagnecie jest ok ,stan płynu jest ok ,nie wiem sam ,myśle jak uszczelka jest uszkodzona to dostaje się płyn na tłok lub tłoki i wtedy wydobywa sie bardziej para wodna ,a u mnie tak jaby to były spaliny białe mocno ,
A nie stało Ci się to zaraz po zatankowaniu paliwa.. Sprawdż odkrecajac odwodnienie na dole filtra czy nie masz wody w filtrze paliwa,tylko nie spuszczaj za dużo bo zapowietrzysz pompę....
Moja zośka zawsze zakopci przy odpaleniu na czarno ale raczej delikatnie żadna tam chmura czy takie tam, wydaje mi się że ON tak mają. Tankuję zawsze na shell'u.
Pompa raczej nie powinna powodować dymienia na biało,to jest raczej objaw złego rozpylenia paliwa ,nie odpisałeś czy to stało Ci się po zatankowaniu czy nie..