Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pytanie :
prosze czy ktos moze mi powiedziec gdzie sie znajduje podlaczenie do komputera w zafirze elegance 2.0 dti rok 2000 czy ktos wie gdzie podlaczyc czujnik walu korbowego ewent gdzie moge znalesc schemat tego podlaczenia
zalaczam serdeczne pozdrowienia dla szczesliwych i nieszczesliwych posiadaczy zafiry
odpowiedź na pierwsze pytanie - gniazdo do podłączenia komputera znajduje się pod pokrywką, która stanowi dno w zagłębieniu pod dźwignią hamulca ręcznego, pokrywkę należy unieść do góry, ale nie za mocno, bo można wyłamać końcówkę tej pokrywy.
Nosze się z zamiarem dokupienia specjalnej przystawki do mojej nawigacji. Jest ona podłączana do gniazda OBD i pozwala na odczyt i monitorowanie parametrów pracy silnika.
Moduł współpracuje z gniazdem OBD II. Czy zafiry z rocznika 2000 maja OBD czy OBD II
sorry za off top, ale mam takie pytanie, gdzie znajdę (dokładnie w którym miejscu) gniazdo interfejsu diagnostycznego. samochód to opel zafira a 2000r. 1.8 benzyna. Czy wtyk jest na OBD2 ? Przepraszam jeszcze raz i proszę o pomoc.
WITAM A GDZIE ZNAJDUJE SIĘ ZŁĄCZE DIAGNOSTYCZNE W ZAFIRZE A 2000 1.8 x18xe1
Znalazłem informacje na forum Vectry że da się przeczytać błędy w tym silniku przy pomocy złączenia pinów w złączu diagnostycznym. (metoda gaz hamulec nie działa)