mam w takim razie pytanie: Jaki jest sens(wymierne korzyśći itp) ładowania ledów do środka? Pytam z czystej ciekawości bo a nuż się skuszęWhiteBoy pisze:czyli najbardziej zbliżonej do barwy normalnej żarówki
Problem z oświetleniem wnętrza/kabiny samochodu
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Właśnie powoli dążę do tego pytania, idą święta, zrobię sobie choinkę w środkuLorry pisze:mam w takim razie pytanie: Jaki jest sens(wymierne korzyśći itp) ładowania ledów do środka? Pytam z czystej ciekawości bo a nuż się skuszęWhiteBoy pisze:czyli najbardziej zbliżonej do barwy normalnej żarówki
A tak na serio to zacząłem się zastanawiać czy to jest sens wydawania kolejnych złociszy, świeci się rzadko, a jak już to tylko z przodu, ewentualnie jedna lampka na środku, resztę mam powyłączane.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Po pierwsze, primo, kwestia oszczedzania prunda.
Po drugie, primo, kwestia mocy żarówek fabrycznych. Dla mnie ta rurkowa przednia centralna świeciła jak halogen, więc wymieniłem ją na słabszą alternatywę. Jedyne oświetlenie fabryczne mam w bagażniku, bo mi się nie opłaca walić tam CanBus-ów.
Po trzecie, primo, ultimo, barwa jest zbliżona, ale nie taka sama. LED "biały ciepły" świeci bardziej na biało i to mi odpowiada. Nie wpada kolorystycznie w żółte światło, tak jak zwykła żarówka i też nie ma tej niebieskiej ostrej poświaty jak typowy LED.
Po drugie, primo, kwestia mocy żarówek fabrycznych. Dla mnie ta rurkowa przednia centralna świeciła jak halogen, więc wymieniłem ją na słabszą alternatywę. Jedyne oświetlenie fabryczne mam w bagażniku, bo mi się nie opłaca walić tam CanBus-ów.
Po trzecie, primo, ultimo, barwa jest zbliżona, ale nie taka sama. LED "biały ciepły" świeci bardziej na biało i to mi odpowiada. Nie wpada kolorystycznie w żółte światło, tak jak zwykła żarówka i też nie ma tej niebieskiej ostrej poświaty jak typowy LED.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2012, 13:49 przez Mariusz80, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
Mówisz o klamkach w drzwiach, nie wiedziałem, że są podświetlane i w jaki sposóbszymekmaj pisze:A ja mam spaloną żarówkę od podświetlania klamek,czy ktoś to wymieniał ?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=6959
ps.
wymieniając wiązkę w drzwiach zastanawiałem sie po jaką cholerę tak idzie aż 11 przewodów...i teraz skojarzyłem, że przecież 2 idą do lampeczki
2. A czy w5w CAN-BUS spokojnie wchodzi w gniazda standardowego w5w? Jakos się wydaje że te żarówki mają zupełnie inna końcówkę:
Uploaded with ImageShack.us
lepsze wersje mają podświetlane klamki. Żaróweczke od środka widać tutaj w podpunkcie 8:Bodek pisze: Mówisz o klamkach w drzwiach, nie wiedziałem, że są podświetlane i w jaki sposób
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=6959
ps.
wymieniając wiązkę w drzwiach zastanawiałem sie po jaką cholerę tak idzie aż 11 przewodów...i teraz skojarzyłem, że przecież 2 idą do lampeczki
2. A czy w5w CAN-BUS spokojnie wchodzi w gniazda standardowego w5w? Jakos się wydaje że te żarówki mają zupełnie inna końcówkę:
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2012, 20:36 przez Anony Mous, łącznie zmieniany 1 raz.
http://img192.imageshack.us/i/kasowaniesdm.jpg/
wykonaj procedurę jw a problem zniknie.(op-com).
wykonaj procedurę jw a problem zniknie.(op-com).
- Bodek
- Zafiromaniak
Lewa komora w bagażniku.smynio pisze:Wie może ktoś czy to bezpiecznik czy coś innego?
Jeśli bezpiecznik to gdzie go mogę znaleźć?
Bodek,
Sprawdziłem u mnie w instrukcji i jest napisane że w komorze bezpieczników koło silnika pod nr 13 - 5AMP w wersji A.
Ale w wersji B pod 13-tką są Przednie światła przeciwmgielne - 15AMP.
Moje Zosia jest wyposażona w te światła i tu mam problem.
Dzięki, sprawdzę jutro bo dziś już za ciemno.
Sprawdziłem u mnie w instrukcji i jest napisane że w komorze bezpieczników koło silnika pod nr 13 - 5AMP w wersji A.
Ale w wersji B pod 13-tką są Przednie światła przeciwmgielne - 15AMP.
Moje Zosia jest wyposażona w te światła i tu mam problem.
Dzięki, sprawdzę jutro bo dziś już za ciemno.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2012, 20:36 przez smynioo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
Może mi ktoś powiedzieć jaka jest długość rurki C10W w schowku i oświetleniu górnym środkowym w pierwszym rzędzie siedzeń: 31, 36, 39 czy 42 - nie chce mi się demontować schowka i oświetlenia :>