Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dziś byłem na kawie u znajomego mechanika i akurat miał na podnośniku zosię A 1.8. Zauważyłem, że ma tunele prowadzące powietrze od tych otworów w hokeju do hamulców. :
U mnie tego niema. Czy wszystkie modele to miały ??
Ja też ich nie mam u siebie, ale tak na pocieszenie w ruchu miejskim gdzie dużo się hamuje a mało jedzie stojąc więcej czasu w korkach to to i tak nie spełnia swojej funkcji.
oki pisze:Ja też ich nie mam u siebie, ale tak na pocieszenie w ruchu miejskim gdzie dużo się hamuje a mało jedzie stojąc więcej czasu w korkach to to i tak nie spełnia swojej funkcji.
oki - bo u nas są zderzaki odpowiednio uformowane od dołu i takie "tunele" też są...
urwałem jeden hokej (drugi sam zdjąłem) i się zastanawiam czy nie wyrzucić tych "tuneli", bo dziwnie to wygląda. Czy ten tunel ma rzeczywiście jakieś zastosowanie?
fabidan pisze:urwałem jeden hokej (drugi sam zdjąłem) i się zastanawiam czy nie wyrzucić tych "tuneli", bo dziwnie to wygląda. Czy ten tunel ma rzeczywiście jakieś zastosowanie?
Jeżeli robisz krótkie odcinki to można sobie je odpuścić ale jak robisz dłuższe to muszą być bo masa samochodu i siła hamowania rozgrzewa tarcze i wyobraź co sie stanie bez chłodzenia tych tarcz jak wjedziesz w kałuże wody z tarczami ano pokrzywią sie i do wymiany.
Skoro inżynierowie skonstruowali takie cudo to chyba jest to potrzebne. Po zdjęciu hokeja rzeczywiście śmiesznie to wygląda ale warto o to zadbać żeby one były. Koszt hokeja z tunelami pewnie jest tańszy niż wymiana tarcz z klockami .
Dziadek13, tunel z hokejem są to dwie osobne części, da się rozebrać. :>