Co myślicie o tym radyjku - pytania dot. wymiany na niefabr.
Moderator: Sebu$
Nie wiem czy jest sens dublowania informacji na wyświetlaczach.
Ja wypiołem pin 12 z MID'a i mam na stałe datę. Dla mnie to rozwiązanie jest bardziej użyteczne - ale to moja opinia .
Wyższe modele poszczególnych marek nie obsługują oploskiego wyświetlacza, więc tym samym ograniczamy się w doborze sprzętu. Rozumiem, że sa różne priorytety - moim zawsze było to by radyjko dobrze grało .
Ja wypiołem pin 12 z MID'a i mam na stałe datę. Dla mnie to rozwiązanie jest bardziej użyteczne - ale to moja opinia .
Wyższe modele poszczególnych marek nie obsługują oploskiego wyświetlacza, więc tym samym ograniczamy się w doborze sprzętu. Rozumiem, że sa różne priorytety - moim zawsze było to by radyjko dobrze grało .
Ja miałem na początku ALPINE (9882 Ri), teraz mam JVC (KD-AVX 77). Obydwa rewelacyjnie grały pod fabrycznymi głośnikami i do każdego dostaniesz moduł sterowania.
Jak planujesz wymieniać głośniki to szukaj radia z mocnym wzmacniaczem wewnętrznym
(jeszcze na takie nie trafiłem ) lub wyjściem na wzmak zewnętrzny. Radia z mocą 4x50 to teoria .
Tyle one mają w szczycie, a RMS (moc ciągła) jest na poziomie około 20 W na kanał.
Średniej klasy głośniki mają około 60 - 70 W RMS. Przy słabej końcówce mocy i głośniejszym graniu możesz słyszeć specyficzne zakłócenia tzw. "pierdzenie" .
Ja w zośce wymieniłem tylko tylne głośniki (PB 5-SC) bo przody grają ładnie. Meloman ze mnie żaden, ale góra ma grać czysto, a basik miękko i nie natarczywie (ale musi być słyszalny jak gram cicho - co nie jest takie oczywiste).
Jak planujesz wymieniać głośniki to szukaj radia z mocnym wzmacniaczem wewnętrznym
(jeszcze na takie nie trafiłem ) lub wyjściem na wzmak zewnętrzny. Radia z mocą 4x50 to teoria .
Tyle one mają w szczycie, a RMS (moc ciągła) jest na poziomie około 20 W na kanał.
Średniej klasy głośniki mają około 60 - 70 W RMS. Przy słabej końcówce mocy i głośniejszym graniu możesz słyszeć specyficzne zakłócenia tzw. "pierdzenie" .
Ja w zośce wymieniłem tylko tylne głośniki (PB 5-SC) bo przody grają ładnie. Meloman ze mnie żaden, ale góra ma grać czysto, a basik miękko i nie natarczywie (ale musi być słyszalny jak gram cicho - co nie jest takie oczywiste).
Ktoś ma jakieś doświadczenie z firmą Peiying? Kusi mnie taki sprzęt:
PY9903 2DIN
http://allegro.pl/peiying-2din-tv-mp3-m ... 93504.html
mamy:
-muzyke
-filmy, każdy możliwy format
-nawigacja dotykowa 7 cali
-wejście pod kamere cofania
-blueooth pod zestaw głośnomówiący
czyli chyba wszystko...
PY9903 2DIN
mamy:
-muzyke
czyli chyba wszystko...
Ładniej ubrany sprzęt z serii alegrowego Canva, DALCO, NAVIHEAVEN..... troszkę lepiej rozwinięty serwis, zależy na jaką sztukę trafisz tak będzie działać, co do dzwięku to cudów się nie spodziewaj.kaliope pisze:jakieś doświadczenie z firmą Peiying?
p.s. nic nie mam do tej marki, montowałem kilka takich radyjek (niższych modeli) i głośników....
Peiying to Polska firma, której wyroby mintowane są m.in. w VW, Fordzie, Toyocie, w firmie mamy 2 nawigacje sprawdzają się doskonalekaliope pisze:Ktoś ma jakieś doświadczenie z firmą Peiying? Kusi mnie taki sprzęt:
PY9903 2DIN
mamy:
-muzyke
czyli chyba wszystko...
Tak jak TOYA jest Polska..... Peiying bierze towar z Chin, Hong Kongu czy Tajwanu i daje tylko swoją nazwę .irecki pisze:Peiying to Polska firma
Po za tym nie wprowadzaj ludzi w błąd bo:
nie są montowane tylko firma Peiying ma w swojej ofercie sprzęt dedykowany do tych marek jak i do skody oraz forda a między tymi dwoma pojęciami montowany a dedykowany jest spora różnica .irecki pisze:wyroby mintowane są m.in. w VW, Fordzie, Toyocie
Zgodze sie z tico0. Peiying to chińszczyzna (jak i większość sprzętu sygnowanego przez znane marki ).tico0 pisze:Tak jak TOYA jest Polska..... Peiying bierze towar z Chin, Hong Kongu czy Tajwanu i daje tylko swoją nazwę .irecki pisze:Peiying to Polska firma
Po za tym nie wprowadzaj ludzi w błąd bo:nie są montowane tylko firma Peiying ma w swojej ofercie sprzęt dedykowany do tych marek jak i do skody oraz forda a między tymi dwoma pojęciami montowany a dedykowany jest spora różnica .irecki pisze:wyroby mintowane są m.in. w VW, Fordzie, Toyocie
Pytanie jak z jakością takiego radyjka. Wyprodukowanie w chinach to nie zbrodnia pod warunkiem, że trzymamy pewne standardy jakościowe.
Zakładałem sobie ostatnio wzmacniacz w polo. Po lekturze kilku forów postawiłem na chiński produkt BLOW TL-X407.
I naprawde daje radę. Stosunek jakości do ceny naprawdę dobry.
Witam
Mam pytanie czy idzie podłączyć inne radio żeby można było sterować nim z kierownicy?
Mam pytanie czy idzie podłączyć inne radio żeby można było sterować nim z kierownicy?