Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jestem na 100% zainteresowany kupnem opon Goodyear UG7+ w rozmiarze 205/55/16. Nie wiem tylko jaki wybrać indeks... Jaki wystarczy na zimówki? T czy H? Na letnich mam indeks H. Jak mówi instrukcja?
Opony z tymi indeksami są do określonych prędkości: T = 190 km/h; natomiast H = 210 km/h
I teraz pytanie - czy wyobrażasz sobie jazdę ZIMĄ do tych max prędkości
Jeśli różnica w tych indeksach będzie miała odzwierciedlenie w cenie to odpowiedź nasuwa się sama
MieHor pisze:Opony z tymi indeksami są do określonych prędkości: T = 190 km/h; natomiast H = 210 km/h
I teraz pytanie - czy wyobrażasz sobie jazdę ZIMĄ do tych max prędkości
Jeśli różnica w tych indeksach będzie miała odzwierciedlenie w cenie to odpowiedź nasuwa się sama
Opony zimowe z reguły zakładamy w listopadzie i zdejmujemy w kwietnia,sporo czasu,a lecąc na narty w Alpy przez Niemcy nie problem złapać te 190km/h i można poczuć dyskomfort.
Ale osobiście sam stosuje T w Dunlopach,bo wiadomo,że nawet przez chwilę jadąc 200-210km/h nic się nie stanie,tu chodzi o długotrwałą jazdę.
Letnie mam natomiast już V,bo nigdy nie wiadomo