Ile wam palą 2,0 DTI 101 KM
Moderator: Sebu$
Witam
Wczoraj po przejechanych 100 km po samym, mieście zalałem 12,30 litra! trochę przy dużo, ile wam spalają wasze Zośki i co może być przyczyną tak dużego zużycia paliwa? Dodam że starałem się nie butować, silnik się nie dławi, nie wykazuje żadnych błędów na komputerze! Przed jak i po zalałem Vervę
Pozdrawiam
[ Dodano: Pon Paź 24, 2011 15:00 ]
Dziś zrobiłem 100 km w trasie, podjechałem pod tę samą stację i zatankowałem 5,8l czyli z panującymi warunkami myślę że to dobry wynik. Nadmienię że jak pierwszy raz zalewałem to zofia była pusta i być może ropa się spieniła że tankując drugi raz weszło 12,30???? Nie wiem ja to się stało. Co myślicie o moim spalaniu na trasie? prędkość 100-110km/h
Pozdrawiam
Wczoraj po przejechanych 100 km po samym, mieście zalałem 12,30 litra! trochę przy dużo, ile wam spalają wasze Zośki i co może być przyczyną tak dużego zużycia paliwa? Dodam że starałem się nie butować, silnik się nie dławi, nie wykazuje żadnych błędów na komputerze! Przed jak i po zalałem Vervę
Pozdrawiam
[ Dodano: Pon Paź 24, 2011 15:00 ]
Dziś zrobiłem 100 km w trasie, podjechałem pod tę samą stację i zatankowałem 5,8l czyli z panującymi warunkami myślę że to dobry wynik. Nadmienię że jak pierwszy raz zalewałem to zofia była pusta i być może ropa się spieniła że tankując drugi raz weszło 12,30???? Nie wiem ja to się stało. Co myślicie o moim spalaniu na trasie? prędkość 100-110km/h
Pozdrawiam
tak jak pisałem do pierwszego odbicia pistoletu nie dolewjąc do pełna.kicaj pisze:teraz niech pistolet odbije pozniej i dolejemy jeszcze 3 litry, spalanie nam wzrosnie o 43%!!
tego nie jestem pewien bo ja tak zrobiłem do pustego baku nalałem do pełna, zrobiłem 100km po mieście i wyszło mi 12,30 litra/100km to coś nie tak?. Później już tylko dolałem te 12 litrów do odbicia pistoletu i przejechałem 100km w trasie i diametralnie spadło spalanie. Pod wpływem nalewania ropy tworzą się gazy i troszkę ropa się pieni podejrzewam że to było przyczyną mojego tak wielkiego spalania, ale nie jestem expertem. Dobrze było bu aby ktoś kompetentny wypowiedział się na ten temat.kicaj pisze:takie tankowania najlepiej robic przy prawie pustym baku
-
- Mieszkaniec
- Model:
-
- Mieszkaniec
- Model:
U mnie przeważnie w granicach 6-7 litrów http://www.motostat.pl/member/vehicles/stats/id/28165