[B]Ile palą wam CDTi?
-
otko
-
Lorry
-
otko
-
Anony Mous
Jak już pisałem wcześniej, bardzo kontrowersyjne są prezentowane wyniki spalań z miasta niektórych osób, gdyż ich średnia prędkość w żaden sposób nie wskazuje na jazdę w warunkach miejskich. Informowałem, że średnia 30km/h to max co można wyciągnąć w moich warunkach miejskich a ostanio nie mogę przekroczyć 25km/h.

Uploaded with ImageShack.us
Zalałem do pełna 34.3 litry tj. o 1.6 litra więcej niż sugerował komputer, tak więc przekłamanie ok. 0.2 litra i spalanie wychodzi 8.3 litra w prawdziwie miejskich warunkach, ale przyznaje była to spokojna jazda.

Uploaded with ImageShack.us
Zalałem do pełna 34.3 litry tj. o 1.6 litra więcej niż sugerował komputer, tak więc przekłamanie ok. 0.2 litra i spalanie wychodzi 8.3 litra w prawdziwie miejskich warunkach, ale przyznaje była to spokojna jazda.
-
Orbit
-
jacek171177
Witam kolegów
Po przeprowadzonych ostatnio testach z spalaniem i zmianą ogumienia na standardowe spalanie tego naszego cuda motoryzacji wyniosło 6,2 l/100 .Jest to jazda na trasie ok 600 km i średnia na bc pokazuje 91 km .Autko załadowane w 4 osoby + każdy po dużej torbie .Zatankowanie do pełna pokrywa się z bc
Po przeprowadzonych ostatnio testach z spalaniem i zmianą ogumienia na standardowe spalanie tego naszego cuda motoryzacji wyniosło 6,2 l/100 .Jest to jazda na trasie ok 600 km i średnia na bc pokazuje 91 km .Autko załadowane w 4 osoby + każdy po dużej torbie .Zatankowanie do pełna pokrywa się z bc
-
Anony Mous
-
kubik_CDTi
To i jest normalna jazda bez srania sięprzemeks pisze:Średnie spalanie w moim 1.9 DTH, na 17' kółkach.
[url=http://img5.imageshack.us/img5/4259/jabonna2011111800156.th.jpg]Obrazek[/URL]
-
mkmal
-
Popey 80
-
ata
-
ata
Od niedawna mam zafirke 1.9 rocznik 2006.CDTI Podobno ma spalac ok 7,6 l/100km paliwa V- Pover, moja spala obecnie 10l/100km. Dlaczego? Co moge zrobić aby obniżyć spalanie? Prosze o porady. Dziekuję. Zafiromaniaczka.