Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
H,Łajszczak, myślę ze wielu userów byłoby wdzięcznych gdybyś ten opis umieścił również tutaj albo przesłał do kolegi Tux'a, a on umieścił na swoim serwerze
Koledzy, moja zosia się rozciekła. Prawdopodobnie poszedł zimering na wale, więc będzie zrzucany rozrząd. Na liczniku jest 193kkm(no chyba że było kręcone). Powinienem coś przy okazji wymienić?? Pompę wody, czy coś?? I jeszcze jedno pytanie. Jeździłem bez oleju. Było dużo poniżej minimum(mam nadzieję, że się silnik nie przytarł) i nie zaświeciła się kontrolka z oleju, a chyba powinna?? Gdzie szukać przyczyny?
Silnik oczywiście y20dth.
Jeżeli masz taką Zafirę jak w opisie to do wymiany simmeringu na wale nie musisz rozpinać rozrządu,rozrząd masz na łańcuszku i simmering jest przed rozrządem,a oleju musiał byś mieć naprawdę bardzo mało żeby kontrolka Ci się zapaliła z powodu braku smarowania..Śruba którą jest dokręcone koło pasowe jest dokręcone z dużą siłą i nieraz trzeba się dobrze napocić żeby ją odkręcić..
Witajcie
Mam pytanie z której strony silnika 2.0 dti stojąc przodem do zafirki jest łańcuch rozrządu I drugie pytanie jak hałasuje taki rozrząd Może ktoś mi podpowie Pozdrawiam
twardypt91, generalnie łańcuch w silnikach powinien przeżyć sam silnik. Wymienia się go gdy słychać że "dzwoni", tak to nie ma potrzeby, pęknąć raczej nie powinien.
witam, czy taki numer może być numerem silnika 20BM6010? pytam bo podobno trzeba znać numer silnika gdy chce się zmienić pasek rozrządu (1,8 b 125KM 2003r) bo są różne rodzaje i różnią się ilością rolek. Przeszukałem blok silnika i tylko ten numer mi nie pasował bo reszta to raczej numery seryjne części....
to jest nr silnika, ale do wyszukiwania części potrzebny jest nr VIN, pod nim jest również ukryty nr silnika i jeśli część o takiej samej nazwie będzie różna dla właściwych zakresów nr silnika (od nr ...... do nr ............), to wyszukiwarka to zidentyfikuje