Problemy związane z rozrządem w silnikach diesel_benzyna
Moderator: Sebu$
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Myślę, że Kolega MieHor się nie obrazi, poprawiłem:darkp1 pisze:MieHor, ja się trochę przyczepię, bo screen jest nieczytelny
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
-
- Mieszkaniec
- Model:
cześć koledzy, witam wszystkich , nawiązując do pytania biedrony i darkp1 , ja też od 3-ch miesięcy mam zośke 2.0 dti 2002r śmiga jak złoto ale ma już nabite 300tyś. z hakiem, darkp1 napisał że łańcuch `dzwoni`, ale właśnie jak dzwoni jaki to dzwięk, kiedy go najlepiej słychać( na zimnym czy ciepłym) silniku?, ja nigdy nie miałem auta z łańcuchem...,teraz będe wymieniał filtry i olej więc przy okazji zrobiłbym rozrząd jak byłoby trzeba , dzięki za pomoc...
Witam, nawiązując do tematu - dziś w swojej Zosi 1,8 wymieniłem rozrząd, pompę wody oraz odgrzybiłem klimę. ta radość u znajomego mechanika (przy mojej skromnej pomocy a raczej adoracji...) uczyniła mnie 750 zł - uważam, że cena chyba ok - teraz mam spokojne sumienie i mogę cieszyć się z użytkowania.
Szerokości
Szerokości
- marek
- Przeglądacz
- Imię: MAREK
- Auto: ZAFIRA 1.9 CDTI
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Znalazłem taki temat .Cz ktoś z właścicieli Z22se spotkał się z tym problemem?? :cry http://www.speedyelise.fora.pl/tuning-m ... du,21.html
OPEL ZAFIRA 1.9 CDTI