Wyświetlacz TID - ustawienia czasu, daty - jak zmienić
Moderator: Sebu$
Wyświetlacz TID - ustawienia czasu, daty - jak zmienić
Witam
Mam problem z zegarem znalazłem temat ale zupełnie odwrotny do mojego;)
A mianowicie odłączyli mi na chwilę akumulator i od tej pory mam nie działający zegar i datę 0:00 01.01.1997
Może ktoś wie co się rozwaliło
Mam problem z zegarem znalazłem temat ale zupełnie odwrotny do mojego;)
A mianowicie odłączyli mi na chwilę akumulator i od tej pory mam nie działający zegar i datę 0:00 01.01.1997
Może ktoś wie co się rozwaliło
Ostatnio zmieniony 01 sie 2011, 19:32 przez WALDEMAR, łącznie zmieniany 1 raz.
Zafiro maniacy, czy ktoś miał problem z ustawieniem funkcji automatycznego nastawiania daty i czasu przy odbiorze sygnału RDS z radia?
Wymieniłem wyświetlacz TID na MID.
Wywołuje się ją przez przytrzymanie i dwukrotne przyciśnięcie przycisku zegara i przytrzymaniu (kilka sek.) w czasie pulsowania roku. Aktywacja przez zmianę funkcji RDS Time 0 na RDS Time 1 drugim przyciskiem zegara.
W wyświetlaczu TID funkcja jest w MIDzie brak.
Wymieniłem wyświetlacz TID na MID.
Wywołuje się ją przez przytrzymanie i dwukrotne przyciśnięcie przycisku zegara i przytrzymaniu (kilka sek.) w czasie pulsowania roku. Aktywacja przez zmianę funkcji RDS Time 0 na RDS Time 1 drugim przyciskiem zegara.
W wyświetlaczu TID funkcja jest w MIDzie brak.
Witam. Odświeżę temat. Kupiłem zośkę bez oryginalnego radia, po podpięciu nowego akumulatora i radia sony nie mogę zmienić daty i godziny. Byłem dzisiaj u elektryka samochodowego który się wepną jakimś urządzeniem za pomocą laptopa poprosiłem go o zmianę daty i godziny. Nie zrobił tego ponieważ wyskakiwało mu brak połączenia z zegarkiem, ponoć że został zablokowany prawdopodobnie przez oryginalne radio. Czy jest jakaś możliwość żeby te funkcje odblokować bez oryginalnego radia lub przy pomocy jakiegoś programu ? Dodam że przyciski od ustawień daty i godziny w ogóle nie reagują.
Dokładnie jak kolega pisze. Zegarek i datę ustawiamy tylko i wyłącznie tymi przyciskami na midzie. Jak nie chodzi to albo problem z przejściem w przyciskach, albo coś uwalone w midzie.H,Łajszczak pisze:MID i TID to są niezależne urządzenia i raczej radio z ustawieniem daty i godziny nie ma nic wspólnego.Zależy jaki miał komputer bo poza serwisowym TECH 2 to mało które uniwersalne chcą się łączyć..
Zegarek już naprawiony. Po wyjęciu radia i poluzowaniu wyświetlacza wystarczyło docisnąć wtyczkę która była obluzowana. Teraz zegarek i data jest ustawiona.
Jeszcze mam jedno pyt odnośnie przełączania się podczas jazdy wyświetlacza. Np ustawiam sobie na spalanie L/100 i po jakimś czasie wyświetlacz przełącza się na coś innego. Jest jakaś możliwość zablokowania tego wyświetlacza żeby tak nie przeskakiwał?
Wszystkim Życzę Do Siego Roku.
Jeszcze mam jedno pyt odnośnie przełączania się podczas jazdy wyświetlacza. Np ustawiam sobie na spalanie L/100 i po jakimś czasie wyświetlacz przełącza się na coś innego. Jest jakaś możliwość zablokowania tego wyświetlacza żeby tak nie przeskakiwał?
Wszystkim Życzę Do Siego Roku.