Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Michal83 pisze:Witam Wszystkich
Dzisiaj postanowiłem wymienić w mojej Zafirze (1.9 CDTI) olej, filtr oleju i paliwa. Wszystko poszło OK, ale po wymianie nie gaśnie mi żółta kontrolka z układu wtryskowego (symbol takiego silniczka). Co teraz mam zrobić? Jak skasować błędy?
Podjechać na komp i odczytać błąd. Inaczej zostaje nam wróżenie z fusów.
Możesz odczytać błędy przy pomocy hamulca i gazu.
Czy przy wymianie filtra paliwa był odpinany akumulator ?
Jeżeli wyciągałeś całą obudowę filtra to odpinałeś z dołu czujnik, który może powodować błąd jak się nie ma odpiętego akumulatora.
Ostatnio zmieniony 05 sty 2016, 20:50 przez Anony Mous, łącznie zmieniany 2 razy.
właśnie umówiłem się z mechanikiem i zaraz jadę do warszatu - w książce do auta wyczytałem, że może to być związane z nieprawidłową emisją spalin czyli coś z DPF.
[ Dodano: Sro Gru 28, 2011 21:35 ]
okazało się, że wyskoczył błąd z EGR.
Witam
wlasnie u mnie wyczyszczono DPF ale nadal swieci kontrolka silnika. Mowiono mi ze to EGR ze musze Zosce dac ostro czadu zeby jakby reszte wypalil wiec daje czadu ale nic nadal swieci mi kontrolka. Jak usunac blad zeby sie nie swiecila?
Dzieki
welleke pisze:Witam
wlasnie u mnie wyczyszczono DPF ale nadal swieci kontrolka silnika. Mowiono mi ze to EGR ze musze Zosce dac ostro czadu zeby jakby reszte wypalil wiec daje czadu ale nic nadal swieci mi kontrolka. Jak usunac blad zeby sie nie swiecila?
Dzieki