[A] Żarówki
Moderator: Sebu$
witam kolego ale ta instrukucja nie dziala po sciagnieciu zapodaj jakas inna
- Jaymzarf
- Mieszkaniec
- Model:
- Kontakt:
pipek189, przepraszam, że zapytam, ale czy masz w komputerze zainstalowany program Adobe Reader lub tożsamy do otwierania plików pdf? Sprawdziłem ten plik pobierając go na kilku innych komputerach i wszędzie bez problemu się otwiera.
Jak znajdę chwilę czasu, przekonwertuję to do innego formatu. Póki co, podaję poszczególne strony instrukcji jako obrazy.
Jak znajdę chwilę czasu, przekonwertuję to do innego formatu. Póki co, podaję poszczególne strony instrukcji jako obrazy.
Nie ma rzeczy niemożliwych, czasami tylko brakuje czasu, chęci... i funduszy...
stary co ja sie nameczylem... pojechalem sobie z moja malzonka na mala wycieczke i gdy poszla na zakupy aj pojechalem na stacje benz. patrze a nie mam jednego ze swiatel mijania,tragedia sobie mysle bo przeciez do domu mam 350 km,wiec ide na stacje bo pamietalem z instrukcji ze h7 wiec od razu gadam gosciowi ze wlasnie te i juz. i dobrze zrobilem,bo to h7, tylko ja wyciagnac jest latwo ale wlozyc.... zasob moich przeklenstw wyczerpal sie po minucie,moj syn i tak juz wczesniej puscil rece z uszu i cos pewnie uslyszal, wiec dalej dalem jazde po angielsku i po rusku.wrescie jakos osadzilem TĘ zarowke i dojechalem do domu a tu rano niespodzianka i rada zarazem..... CZYTAJ JEDEN Z DRUGIM INSTRUKCJE- dlaczego? bo tam bylo napisane,ze do wymiany zarowek h7 nie trzeba sobie ranic rąk tylko wystarczy wyciagnac zaslepki w nadkolach....................................................................................................................rzadki pisze:jak dobrze pamiętam to się je chyba tylko wyciaga z wtyczki, ale dawno tego nie robiłem, więc nie pamiętam. a wymiana to faktycznie niezła zabawa ;/
Ostatnio zmieniony 20 sie 2012, 22:58 przez 1fikol, łącznie zmieniany 2 razy.
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Dzisiaj wymieniłem sobie żaróweczki w podświetleniu tablicy rejestracyjnej a mojej Zośce (ZA 2004r. po FL). A oto przebieg wymiany:
Aha kupiłem żaróweczki LED C5W 36mm (zaryzykowałem).
Po odkręceniu tych dwóch oprawek zrobiłem okazało się, że w jednej miałem żaróweczkę 36mm a w drugiej 42mm (czyli wchodzi ten rozmiar ale te metalowe mocowania są bardzo naciągnięte).
Także rozmiar 36mm jest standardowy.
A i rada dla laików (takich jak ja ) wymieniamy na raz obydwie żarówki, bo ja wymieniłem tylko jedną bo chciałem zobaczyć czy w ogóle działa i mi bezpiecznik wywaliło nr7.
EFEKT: zajefajny także polecam wymianę
Aha kupiłem żaróweczki LED C5W 36mm (zaryzykowałem).
Po odkręceniu tych dwóch oprawek zrobiłem okazało się, że w jednej miałem żaróweczkę 36mm a w drugiej 42mm (czyli wchodzi ten rozmiar ale te metalowe mocowania są bardzo naciągnięte).
Także rozmiar 36mm jest standardowy.
A i rada dla laików (takich jak ja ) wymieniamy na raz obydwie żarówki, bo ja wymieniłem tylko jedną bo chciałem zobaczyć czy w ogóle działa i mi bezpiecznik wywaliło nr7.
EFEKT: zajefajny także polecam wymianę
- Albert Einstein
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
KOPERNIK i jozek, Lecę robić
No i zrobiłem tylko fotka ekspresowa z komórki
no i super jest git jakie koszta takiej operacji ?
KOSZTA: Żarówki 12zł + jedno piwo + 15 minut roboty
No i zrobiłem tylko fotka ekspresowa z komórki
no i super jest git jakie koszta takiej operacji ?
KOSZTA: Żarówki 12zł + jedno piwo + 15 minut roboty
Ostatnio zmieniony 12 lut 2012, 19:27 przez Tunio999, łącznie zmieniany 1 raz.
- Albert Einstein
Jakie żaróweczki znajdują się w wyłączniku świateł, panelu klimatyzacji/nawiewu oraz podświetleniu zapalniczki, włączników podgrzewania foteli i podnoszenia/opuszczania szyb?
I ile ich jest?
I ile ich jest?
Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, 10:25 przez ekmir, łącznie zmieniany 1 raz.