Witam
Mogłby mi ktoś sprawdzić w EPC czy podstawa filtra oleju dla silnika DT jest taka sama jak dla DTH?!? Chyba bede musiał wymieniac.
Już kiedyś miałem to uszczelniane (nowe oringi dokręcanie, etc) ale znów lekko przecieka i gubi Zosia troszkę olej...
Ponoc to utrapienie tych silników i pomaga tylko wymiana (od temperatury aluminium sie zniekształca i nie trzyma na oringach). (uszczelnianie silikonem ponoć nic nie da -za wysokie cisnienie)
Chyba ze ktos miał to robione jakimiś innymi metodami...
Podstawa filtra oleju
-
Carcom1
Sprawdziłem numery są inne Z19dt ma nr 6 50 008 kosztuje 875,14 zł brutto detal natomiast w Z19DTH jest nr 6 50 009 i kosztuje 652,15 zł brutto detal, jak cos to na zamówienie u mnie z 20% rabatem nówka sztuka czas oczekiwania około 5-ciu dni roboczych. Raczej nic nie wykombinujesz bo raz juz zamawiałem do Z19DT.
-
Szymon78
spróbuje jeszcze używki (mam możliwość zakupu próbnego - na zasadzie jak bedzie nadal źle to oddaję - za 150 zeta)
z dugiej strony dziwne ze do DTH jest tańsza aniżeli do DT....
podstawa narazie dokręcona +usuniety wyciek z oringu filtra oleju (tam sporo ciekło i brudziło wszytko poniżej) narazie patrze co bedzie się działo. Za tydzień jadę na oględziny kontrolne.
Przy okazji wyszło ze mam do reg rozrusznik.. wg mechanika za wolno kręci i stąd utrudnione rozruchy przy ujemnych temp.
z dugiej strony dziwne ze do DTH jest tańsza aniżeli do DT....
podstawa narazie dokręcona +usuniety wyciek z oringu filtra oleju (tam sporo ciekło i brudziło wszytko poniżej) narazie patrze co bedzie się działo. Za tydzień jadę na oględziny kontrolne.
Przy okazji wyszło ze mam do reg rozrusznik.. wg mechanika za wolno kręci i stąd utrudnione rozruchy przy ujemnych temp.