Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zamierzam wymienić świece żarowe. Podpowiedzcie proszę którego producenta świece są montowane oryginalnie w silniku Z19DTH? Czy może polecacie jakieś zamienniki?
Ja wymieniałem na oryginał GM (koszt około 90zł za sztukę), w moim autku 2007-2008 trzeba było szukać po numerze VIN, gdyż w tym roczniku były różne rodzaje.
Specjalnie bym nie wymieniał wszystkich, wymieniasz tylko tą, która padła, nie ma sensu wymieniać wszystkich.
W EPC można sprawdzić tylko potrzebny jest Twój VIN.
Numer katalogowy: 1214034
Nazwa części: SWIECA ZAR
Cena netto*: 74,3
Cena brutto*: 91,39
Witam podepnę się do tematu, czy jak załącza się grzanie świec to czy powinno być słyszalne "pyknięcie" przekaźnika /modułu/ przy akumulatorze i czy w op-comie robiąc test tego modulu po załączeniu powinno sę pokazać 0 volt czy 12
Zamierzam wymienić świece żarowe. Podpowiedzcie proszę którego producenta świece są montowane oryginalnie w silniku Z19DTH? Czy może polecacie jakieś zamienniki?
Z góry dzięki za pomoc.
Maćku polecę Ci Beru GN059 lub Bosch 0250203001. te i te po 59zł
Wiesiek: powinno być aktywne zasilanie na module. Na liczniku powinna zaświecić się spirala świec żarowych.
Najlepiej sprawdzic to zarowka H4 lub podobna - podlaczyc do akumulatora, a druga czescia kabelka do swiecy i zobaczyc czy zaswieci zarowka - wtedy tzn. ze swieca przewodzi.
tak jak kolega wspomniał dobierz świece po numerze VIN. U mnie na początku dobrano wg katalogu i okazały sią za krótkie, nie grzały jak powinno, miałem problem z uruchomieniem i szukałem wtedy innych przyczyn usterki... nowe świece oryginały za 75zł/ szt i jest OK