Witam Panowie bardzo proszę o pomoc związaną z tym błędem p0003 objawia sie on w mojej zafirze 1.9 cdti 120 kM w następujący sposób w monecie gdy odpalę auto silnik chodzi super równo bez żadnych problemów , te pojawiają się w monecie gdy chce ruszyć auto zazwyczaj zgadnie 2 do 3 razy lub gdy nacisnę mocniej na gaz próbując niedopuscic ze by zgaslo zaczyna szarpać.Dzieje sie tak tylko na zimnym silniku.Błąd to za niskie ciśnienie elektor-zaworu dozującego paliwo .Zawór wymieniłem niema żadnej poprawy filtr paliwa nowy wtryski na przelewanie sprawdzone elektronicznie tez ok.Co mogę jeszcze zrobić ręce opadają proszę o pomoc.Dzieki i pozdrawiam
[ Dodano: Pią Sty 27, 2012 18:20 ]
Witam dziś do błędu który już jest doszedł taki ecn 008712 może to któregoś z kolegów naprowadzi na jakiś trop chodzi na pewno o ciśnienie.Proszę o jakieś sugestie.
[ Dodano: Czw Lut 02, 2012 15:50 ]
Witam widzę ze nikt z kolegów nie natknął się na taki problem powiem co do tej pory zrobiłem, a wiec wymieniłem pompę wtryskową i czujnik na listwie ciśnienia (szynie) ale niestety dalej bez zmian dalej błędy pozostały ecn-00302 i 008712.Powoli możliwości się kończą jeszcze spróbuje zajżec do zbiornika i możne wymienić pompę paliwa w zbiorniku może ona nie podaje odpowiedniej ilości paliwa.
Bląd P0003
-
dodek99