[A] Dzienne światła LED

Modyfikacje dla Zafiry A
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
timi68
Zafiromaniak
Imię: Andrzej
Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
Model: II
Oznaczenie silnika: D5-2.4
#16 Post autor: timi68 »

Jacek2308 pisze:Dodatkowo, w samochodach rejestrowanych po raz pierwszy po 31 grudnia 2009 roku, światła pozycyjne tylne, światła obrysowe przednie, boczne i tylne oraz oświetlenie tablicy rejestracyjnej nie mogą włączać się razem ze światłami dziennymi. W pojazdach rejestrowanych do 31 grudnia 2009 roku dopuszcza się zainstalowanie świateł do jazdy dziennej w taki sposób, że włącza się również oświetlenie pozycyjne oraz tablicy rejestracyjnej."

A ledy po to zakładałem by zmniejszyć do minimum zużycie energi, więc po co mi jeszcze postojówki ?
pablo2374 pisze:po włączeniu pozycji ledy powinny chyba gasnąć
Tak jest poprawnie i tak montują producenci światła do jazdy dziennej.

oliw3r

#17 Post autor: oliw3r »

timi68 pisze:
oliw3r pisze:mierzyłeś na jakiej wysokości masz te światła i jaki jest rozstaw między nimi?, do tego czy włączając ledy automatycznie wyłączą się światła mijania?
Jak zauważyłeś czytając posty mogłeś domyślić, że tylko jeden wymiar nie jest idealny. Co do drugiej części pytania to nie bardzo je rozumiem. Swiatła do jazdy dziennej mają się zapalać automatycznie po kilku sekundach od momentu uruchomienia silnika i wyłączać się już po załączeniu świateł postojowych, a nie dowrotnie.
dobrze myślałem ale źle napisałem. Ale już wyczytałem w postach odpowiedź

pozdro :)

danio
Bywalec
Imię: Daniel
Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo Panorama
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#18 Post autor: danio »

Witam!
Wymiary co podaje Jacek2308 co się orientuje to dotyczą montażu halogenów a nie świateł dziennych.
Prosty przykład :
Seryjne nowe samochody z dziennymi światłami w reflektorach lub z boku
Sądzę że jest to tzw. Dziura

cieniassss

#19 Post autor: cieniassss »

danio, czytaj uważnie, jak masz wątpliwości wpisz w google, Jacek2308, podaje poprawne info dotyczące montażu świateł dziennych
danio pisze:Prosty przykład :
Seryjne nowe samochody z dziennymi światłami w reflektorach lub z boku
Czyli którego wymiaru nie spełniają??

Awatar użytkownika
kamil12luty
Mieszkaniec
Model:

#21 Post autor: kamil12luty »

bardzo fajny sposób chyba najładniejszy ale ja bym sie nie odważył siąść listwy czy zderzaka. Gratuluje odwagi i wykonania

[ Dodano: Czw Lut 16, 2012 21:09 ]
Mam pytanie czy ktoś próbował wymontować halogeny z ZA i zamontować mniej więcej taką kratke z ZB i zamontować w niej dzienne okrągłe ?
http://allegro.pl/kratka-atrapa-prawa-o ... 45941.html

robercik1975

#22 Post autor: robercik1975 »

kamil12luty, dzięki za ocenę ,ale nie wiem dlaczego byś się nie odważył ciąć zderzaka?

Awatar użytkownika
kamil12luty
Mieszkaniec
Model:

#23 Post autor: kamil12luty »

bo ja mam pecha i na 100% by mi nie wyszło i bym musiał nowy zderzak kupić ( nie znosze precyzyjnych robót) dlatego grtuluje odwagi

smsylwester

#24 Post autor: smsylwester »

kamil12luty ja też nie lubię precyzyjnych robótek ale tu sprawa jest prosta, robisz szablon z tektury i odrysowujesz na zderzaku i tak jak uczyli w przedszkolu nie wychodź przy cięciu poza linię :lol:

Awatar użytkownika
kamil12luty
Mieszkaniec
Model:

#25 Post autor: kamil12luty »

dobra dobra i tak mnie nie przekonasz.
Ja sie zrobi cieplej to podjade do gościa co "spawa" plastiki i mu pokarze o co chodzi z dziennymi okrągłymi. Może on wymyśli z jakiego auta by wziąć kratke do wspawania.

szumi1977

#26 Post autor: szumi1977 »

robercik1975 fajnie Ci to wyszło i jak będę zakładał te światełka to w bardzo podobny sposób zamontuję.

robercik1975

#27 Post autor: robercik1975 »

johanes podaj mi swojego maila,bo nie mogę dać odpowiedzi przez forum

kithyn

#28 Post autor: kithyn »

Mam biksenony i troszke ich szkoda, bo ponoć się wypalają. Tę zastanawiam się jak zamontować swiatłą do jazdy dziennej. Może daloby się jakoś w lefrektorach.

Awatar użytkownika
kamil12luty
Mieszkaniec
Model:

#29 Post autor: kamil12luty »

kithyn pisze:Mam biksenony i troszke ich szkoda, bo ponoć się wypalają. Tę zastanawiam się jak zamontować swiatłą do jazdy dziennej. Może daloby się jakoś w lefrektorach.
wmontowując w Reflektory tracisz homologacje.

kithyn

#30 Post autor: kithyn »

Dziekuję. Nie pomyślałem:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”