Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam. od paru dni przy lekkim skrecaniu kierownicą w prawo słychać "wycie", nie za każdym razem i to na początku jazdy. odgłos ten jest słyszalny z prawej strony auta. płyn od wspomagania jest. nie wiem z której strony jest pompa wspomagania, obok zbiorniczka?
Teraz to jest raczej związane z mrozami ale to oznacza początek uszkodzenia łożysk w pompie wspomagania..Pompa jest z prawej strony przy ścianie grodziowej...
sprawdzałem teraz na Allegro, minimun 100 za używkę, pompa ma wbudowany zbiorniczek na plyn a ja ten zbiorniczek widziałem u siebie (auto) w środku przy grodzi . Ten odgłos słyszałem jakby bardziej w okolicy koła ale może to złudzenie słuchowe.
Pompa jest przymocowana do ramy zawieszenia z prawej strony,u góry wystaje tylko zbiorniczek,jakbyś kiedyś chciał kupować to musisz wiedzieć jaki masz typ ..
witam mam taki mały problem od paru dni przy lekkim skrecaniu kierownicą w prawo , lewo słychać "wycie" jak bardziej moze to byc maglownica pompa niby ładnie chodzi płynnie kierownica tylko to buczenie prozba o pomoc
zafirka rok 00 DTI pozdrawiam
jerzyjez, wystarczy przeczytać kilka postów wyżej:...
Teraz to jest raczej związane z mrozami ale to oznacza początek uszkodzenia łożysk w pompie wspomagania..Pompa jest z prawej strony przy ścianie grodziowej...
hm.. to własnie tak słychac jakby było koło maglownicy a jezeli jest to pompa wspomagania trzeba wysłac do regeneracji ? czy moze zrobic to mechanik /?
Ostatnio zmieniony 21 lut 2012, 17:36 przez jerzyjez, łącznie zmieniany 1 raz.
jerzyjez, jesli mechanikowi bedzie się chciało i będzie miał pojęcie jak to zrobic to zrobi.
Ja u siebie sam wymieniałem łozyska, troszke zaciecia, narzedzi i czasu, a jakie zadowolenie