Po pierwsze to postaraj sie uzupełnic profil, nie bedziemy sie musieli domyslac jaka masz instalacjęcygan79 pisze:witam wszystkich właścicieli Zafirek, mam problem z sondą lambda, założyłem gaz jakieś 3 miesiące temu, wszystko było ok, po tym czasie wyskoczył chek, podłączyłem pod kompa, wyskoczył błąd - obwód sondy lambdy, podjechałem do gazowników stwierdzili, że mieszanka gazowa jest dobrze ustawiona, a przyczyna tej usterki może być coś, np. złącze na kościach, przeczyściłem je, wykasowałem błąd, lecz po kilku kilometrach znowu pali się chek. HMMM nie wiem co zrobić, wymienić sondę czy da się jakoś bez tego zrobić? Zafra 2001 1.8. Pozdrawiam
// Kolego - zawsze przed naciśnięciem "Wyślij" przeczytaj co napisałeś, popraw błędy jeśli je sam dostrzeżesz, bo naprawdę bardzo trudno czyta się Twoje teksty - MieHor //
Kolego skasuj błąd i spróbuj pojeżdzic na samej benzynie, jeśli check sie nie pojawi to wina jest po stronie instalacji gazowej. A jeśli się pojawi to sonda lambda do wymiany, pytanie której sondy miałeś błąd: pierwszej czy drugiej???