Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kupiłem niedawno Zośkę. Podobno miał wymieniany rozrząd przy 120tys km w Niemczech u pierwszego właściciela. Ja kupiłem ja w PL od Polaka, który jeździł nią rok. Auto ma przejechane teraz 142tys km. Nie mam żadnej naklejki i chciałbym wiedzieć, czy da się sprawdzić, czy faktycznie ten rozrząd był zmieniany. Mam Carpasa.
Szukałem podobnego tematu na forum, ale nie mogę znaleźć.
Dzięki za każdą odp...
o tym wiem ale może da się to jakoś sprawdzić tutaj; jeszcze mam zamiar dzwonić do mechanika w niemczech mam jego adres na tablicy lub dzwonić do właścicielki w też niemczech ;ewentualnie zadzwoni mój znajomy Helmut sami siebie raczej nie oszukują
Rób jak chcesz, ale widze że na siłe chcesz zaoszczędzić te kilkaset złotych. Trzeba było kupić tańsze auto wtedy starczyło by na "pakiet startowy". Twój wybór, twoje ryzyko.
sebavcv pisze:o tym wiem ale może da się to jakoś sprawdzić tutaj; jeszcze mam zamiar dzwonić do mechanika w niemczech mam jego adres na tablicy lub dzwonić do właścicielki w też niemczech ;ewentualnie zadzwoni mój znajomy Helmut sami siebie raczej nie oszukują
OK, ale to też tylko kwestia zaufania, ja pierwsze co zrobiłem po zakupie, to: rozrząd, olej i płyny, klima i ogólny przegląd blacharsko - mechaniczny (nawet ustawienie świateł sprawdziłem).
Przez taki brak kultury technicznej rodza się stereotypy. Będzie kolejna osoba potem rozglaszać że Opel to.... bo pasek pękł a był "podobno" wymieniony.
pytanie było czy to można jekoś sprawdzić ;za temat braku kultury z obsługą auta w moim przypadku to wielkie nadużycie ,to tak dla wiadomości kolegi AreBie
jeżeli się nic wiarygodnego nie dowiem to porobie wszystko ,chodzj o to że za 3 miechy jadę za odre i czekam z wymianami do wyjazdu a w domu i tak mało jeżdżę
Ostatnio zmieniony 01 mar 2012, 19:48 przez sebavcv, łącznie zmieniany 1 raz.