[B] Kosz do koła zapasowego
Moderator: Mariusz
Kosz na koło zapasowe
Mam pytanie : Czy jest możliwość zamontowania w Zafirze kosza na koło zapasowe ? Dodam , że oryginalnie mam zestaw do naprawy opony
A w jakim jest stanie kosz na koło, mogę parę foek prosić ? waldi1976u@gmail.com
Panowie to nie dział giełda wymieńcie się telefonami i uzgodnijcie co potrzeba - Bodek
[ Dodano: Czw Cze 21, 2012 21:14 ]
cieniasss to prosze o nr konta i dane do przelewu oraz kwotę wraz z przesyłką.
Panowie to nie dział giełda wymieńcie się telefonami i uzgodnijcie co potrzeba - Bodek
[ Dodano: Czw Cze 21, 2012 21:14 ]
cieniasss to prosze o nr konta i dane do przelewu oraz kwotę wraz z przesyłką.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2012, 11:22 przez Skasowany użytkownik 9333, łącznie zmieniany 1 raz.
- bykmark
- Mieszkaniec
- Imię: Marek
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Czy kosze koła zapasowego do ZA i ZB są takie same ?
Jeśli różne to na czym polega różnica ?
Ja mam do sprzedania do ZA w super stanie http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=11599 i pytają mnie ale nie wiem. Czy ktoś wie ?
Jeśli różne to na czym polega różnica ?
Ja mam do sprzedania do ZA w super stanie http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=11599 i pytają mnie ale nie wiem. Czy ktoś wie ?
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
190580572 14 18 544 KOSZ, ZESP., KOŁO ZAPASOWEMaciek pisze:Trzeba by sprawdzić po numerze części, są odpowiednie tematy do tego.
Z18XE ZA 2003
190580572 14 18 544 KOSZ, ZESP., KOŁO ZAPASOWE (C)
ZB 18XER 2006
113285262 14 18 049 KOSZ, ZESP., KOŁO ZAPASOWE
ZB Z19DTH 2009
113285262 14 18 049 KOSZ, ZESP., KOŁO ZAPASOWE
ZB A17DTR 2008
190580572 14 18 544 KOSZ, ZESP., KOŁO ZAPASOWE
ZB Z19DT 2007
ZA Y22DTR 2002
ZA Z20LET 2004
Wygląda na to, że kosz do ZA i ZB jest taki sam wyjątkiem stanowi ZB po liftingu.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Witam. Właśnie skutecznie zamontowałem kosz na koło zapasowe w po liftingowej Zafirze B. Przed tym zrobiłem rozeznanie w ASO. Według nich pomimo różnych numerów części do Zafir istnieją dwa rodzaje koszy na koło zapasowe. Jedne rodzaj dla koła 15 cali stosowany wyłącznie w Zafirze A oraz drugi dla koła 16 stosowany w Zafirze B. Kosz dla Zafiry B po liftingowej i przed są identyczne. (BDW - nie wyobrażam sobie wyjmowania koła z kosza podczas deszczu i w nocy Pozdrawiam.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
bloogers pisze:Witam
Z góry przepraszam, ale nie znalazłem w szukajce podobnego tematu.
Czy w waszych zośkach B spotkaliście się z przerdzewiałym uchwytem kosza zapasu a mianowicie chodzi mi o ten zaczep który trzeba odkręcić przez bagażnik by wydostać koło. Czy istnieje możliwość zakupienia takiego mocowania?
Cena brutto*: 220,17 - cena w ASO
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Wyjmowanie to pikuś, gorzej z wkładaniem, ale nie takie to straszne, choć trochę się pobrudzisz. Przećwicz w słoneczny dzień. W nocy w trasie (bo zawsze się to dzieje w nocy ) nie będziesz nerwowo studiował instrukcji.mktbg pisze:(BDW - nie wyobrażam sobie wyjmowania koła z kosza podczas deszczu i w nocy
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Witam...
Jeżeli ktoś ma fotki mocowania kosza koła zapasowego w ZB to będę wdzięczny
Ogólnie chodzi opinia, że ZA i ZB mają identyczne kosze (skoro kosze te same to i mocowanie powinno być to samo). Jednak okazuje się - co najmniej u mnie - że wygląda to deko inaczej...
Jeżeli ktoś ma fotki mocowania kosza koła zapasowego w ZB to będę wdzięczny
Ogólnie chodzi opinia, że ZA i ZB mają identyczne kosze (skoro kosze te same to i mocowanie powinno być to samo). Jednak okazuje się - co najmniej u mnie - że wygląda to deko inaczej...
- Albert Einstein
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Kurczę i mam zagwozdkę :>
U mnie są same wystające śruby a nie ma tych "dodatkowych blaszek" "kolor czerwony a obrazku" Dodatkowo z tego co mi wiadomo w ZA nie było blach obok tłumika... W ZB widać tą blachę i ona jest wygięta "kolor żółty a obrazku" - osłania tłumik. U mnie ta blacha jest prosta - przykręcona do podłogi... Ktoś coś doradzi
U mnie są same wystające śruby a nie ma tych "dodatkowych blaszek" "kolor czerwony a obrazku" Dodatkowo z tego co mi wiadomo w ZA nie było blach obok tłumika... W ZB widać tą blachę i ona jest wygięta "kolor żółty a obrazku" - osłania tłumik. U mnie ta blacha jest prosta - przykręcona do podłogi... Ktoś coś doradzi
- Albert Einstein
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
Tunio999, to drugie zdjęcie jest moje jak coś to mogę dać ci więcej info... tylko co chcesz wiedzieć??
w mojej ZB jak widać niema blachy termicznej może dla tego bo mam diesla... u ciebie bym się nią nie przejmował... weź w jedną rękę młotek w drugą młotek i po sprawie, to tylko blacha... a jeśli chodzi o mocowania to zdaję mi się że też miałem tylko wystające śruby
tutaj widać że blacha też jest prosta...
w mojej ZB jak widać niema blachy termicznej może dla tego bo mam diesla... u ciebie bym się nią nie przejmował... weź w jedną rękę młotek w drugą młotek i po sprawie, to tylko blacha... a jeśli chodzi o mocowania to zdaję mi się że też miałem tylko wystające śruby
tutaj widać że blacha też jest prosta...
Ostatnio zmieniony 01 lip 2015, 11:50 przez rafant4011, łącznie zmieniany 2 razy.