[B]Koło dwumasowe w CDTI - diagnoza, naprawa, wymiana
Późniejsza wymiana sprzęgła (sama robocizna) to 2/3 wartości sprzęgła, dlatego wszyscy zalecają wymianę kompletu. Jeśli będziesz trzymał auto dłuższy czas to warto było wymienić.misiakrp pisze:DM wymieniona zdecydowałem sie jednak na nową w IC kupiłem luka za 1330 zl wiec nie opłacało się regenerować i zaryzykowałem wymianę bez sprzęgła i wysprzęglika
zośka w końcu normalne odgłosy wydaje
co dziwne to nie miała luzów na osi tylko "chybotała" sie;)
DM 1330 + 400 robota więc do przeżycia
!!! Diagnostyka: Opel, Saab, Audi, VW, Seat, Skoda, Citroen, Peugeot, Renault, BMW - 692 226 016 !!!
Witam, w mojej Zośce dochodzić mnie zaczęły od pewnego czasu (ok 3 m-cy wstecz) niepokojące odgłosy ze skrzyni. Niby nic takiego, ale na jałowym biegu na ciepłym silniku słychać delikatne nazwałbym to "chrobotanie". Zośka ma niewiele nalatane (50 tys niedługo stuknie). Poza tymi szmerami żadnych innych podejrzanych zachowań... Czy powinienem zacząć się martwić? Znajomy z serwisu (nie ASO) stwierdził, że na razie nie powinienem się przejmować. Mam znajomka w ASO, zastanawiam się czy nie podskoczyć do niego aby rzucił na to swoim "fachowym" okiem a raczej uchem.
Witam
Przymierzam się do wymiany koła dwumasowego . Mam pytanie czym się różni koło dwumasowe od fiata 1,9 multijet 150km od koła do zafiry 150km? Zauważyłem że części do fiata są tańsze od opla. Silnik też pochodzi od fiata. Czy ktoś może zna się na tym czy koło dwumasowe pasuje z fiata do opla??
pozdrawiam
Przymierzam się do wymiany koła dwumasowego . Mam pytanie czym się różni koło dwumasowe od fiata 1,9 multijet 150km od koła do zafiry 150km? Zauważyłem że części do fiata są tańsze od opla. Silnik też pochodzi od fiata. Czy ktoś może zna się na tym czy koło dwumasowe pasuje z fiata do opla??
pozdrawiam
Hejka!
W mojej Zośce ostatnio dziwnie telepie przy zapalaniu i gaszeniu i do tego dochodzi chwilowy odgłos, jakby ktoś garść gwoździ wsypał... poduszki silnika wszystkie całe, zatem dwumasa...? Zmiana biegów ok, nie telepie budą podczas jazdy. Najechane mam 111500 km, czyli ok 26500 odkąd kupiłem. Mam za chwilę przegląd roczny i zastanawiam się, czy się do tego diagnostyk doczepi i czy może zakwestionować sprawność samochodu? Wiadomo - zrobić trzeba, kwestia tylko czy się spinać przed przeglądem czy na spokojnie po.
W mojej Zośce ostatnio dziwnie telepie przy zapalaniu i gaszeniu i do tego dochodzi chwilowy odgłos, jakby ktoś garść gwoździ wsypał... poduszki silnika wszystkie całe, zatem dwumasa...? Zmiana biegów ok, nie telepie budą podczas jazdy. Najechane mam 111500 km, czyli ok 26500 odkąd kupiłem. Mam za chwilę przegląd roczny i zastanawiam się, czy się do tego diagnostyk doczepi i czy może zakwestionować sprawność samochodu? Wiadomo - zrobić trzeba, kwestia tylko czy się spinać przed przeglądem czy na spokojnie po.
-
- Zafiromaniak
- Model:
Co Ci da czekanie? Możesz sobie narobić szkód i dużo większych kosztów.
I tak Cię to nie minie, a założe się że do następnej wymiany to autko sprzedasz więc nic nie zaoszczędzisz...
I tak Cię to nie minie, a założe się że do następnej wymiany to autko sprzedasz więc nic nie zaoszczędzisz...