układ wydechowy wyrzuca siwy dym
Moderator: Sebu$
układ wydechowy wyrzuca siwy dym
Ostatnio zaobserwowałem, że moja Zafirka 2.0 DTI wyrzuca przez rurę wydechowa sporo siwego dymu.
Co może być przyczyna takiej sytuacji?
Co może być przyczyna takiej sytuacji?
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Są teraz w miare dodatnie temperatury i zauważyłem, że biały dymek wyłania sie z rury wydechowej (ale nie zawsze - oczywiście tak jak napisałem na początku dotyczy to dodatnich temp., bo przy ujemnych nawet by pytania nie było). Płynu troszke ubywa ale z tego co sprawdzałem to płyn cieknie pod podłoge - gąbka koło VIN'u mokra.
Czy może być uszczelka pod głowicą do wymiany? Czy jednak nie ma czym sie narazie przejmować? - pogranicze dodatnich i ujemnych temperatur oraz duże zawilgocenie powietrza jest.
Czy może być uszczelka pod głowicą do wymiany? Czy jednak nie ma czym sie narazie przejmować? - pogranicze dodatnich i ujemnych temperatur oraz duże zawilgocenie powietrza jest.
- Maciek
- Zafiromaniak
- Auto: Z20LET
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
GOTI, pewnie cieknie z nagrzewnicy: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=117
Ja bym to zrobił, bo będą wiecznie Ci szyby parować jak masz dużo wilgoci w aucie...
Biały dymek czasami może lecieć, to para wodna (o ile nie ma gryzącego zapachu).
Ja bym to zrobił, bo będą wiecznie Ci szyby parować jak masz dużo wilgoci w aucie...
Biały dymek czasami może lecieć, to para wodna (o ile nie ma gryzącego zapachu).
GOTI pisze:zauważyłem, że biały dymek wyłania sie z rury wydechowej
Jak w/g mni to zlikwoduj jeden wyciek/nieszczelnosc aby moc dos wiecej powiedziec bynajmniej wrozac z wydechuGOTI pisze:Płynu troszke ubywa ale z tego co sprawdzałem to płyn cieknie pod podłoge - gąbka koło VIN'u mokra.
j.w.GOTI pisze:Czy może być uszczelka pod głowicą do wymiany? Czy jednak nie ma czym sie narazie przejmować?
BTW
Rozdwojenie jazni ?? Widze posty ekmir :>GOTI pisze:oczywiście tak jak napisałem na początku