klekotanie ,cykanie zaworow
-
robimel
klekotanie ,cykanie zaworow
Witam kolegow
Mam taki problem
Otóż wczoraj bylem w trasie. Przed trasa juz palila mi sie inspekcja insp1000 ale oleju nie zmienilem i pojechalem. Zaraz po wyruszeniu zapalio si isp0 czyli czas na olej ale pojechalem. Jak wrocilem to zauwazylem ze zawory cykaja.
Czy po wymianie oleju to cykaniesie uspokoi??
Dzieki za porady.
Mam taki problem
Otóż wczoraj bylem w trasie. Przed trasa juz palila mi sie inspekcja insp1000 ale oleju nie zmienilem i pojechalem. Zaraz po wyruszeniu zapalio si isp0 czyli czas na olej ale pojechalem. Jak wrocilem to zauwazylem ze zawory cykaja.
Dzieki za porady.
-
Maciolo-78
Regulacja zaworów jest hydrauliczna i nie podejrzewam, żeby kilkaset kilometrów po terminie wymany oleju miało jakikolwiek wpływ na ich działanie. Nie wiązałbym tego ze sobą.robimel pisze:Witam kolegow
Mam taki problem
Dzieki za porady.
-
robimel
no fakt to nie zawory
zdjałem dzis ta plastikowa osłone i zapalilem silnik i zokoloc 2 wtryskiwacza cyka powietrze a raczej chyba spaliny bo gdy zafka sto na skrzyzowaniu na swiatłach to w srodku smródspalin nie do wytrzymania.
Podejrzewam zemoze uszczelka spod wtryskiwacza?? a moze jakis wezyk podcisnienia?? ale czy tam sa wezyki podcisnienia?
zdjałem dzis ta plastikowa osłone i zapalilem silnik i zokoloc 2 wtryskiwacza cyka powietrze a raczej chyba spaliny bo gdy zafka sto na skrzyzowaniu na swiatłach to w srodku smródspalin nie do wytrzymania.
Podejrzewam zemoze uszczelka spod wtryskiwacza?? a moze jakis wezyk podcisnienia?? ale czy tam sa wezyki podcisnienia?
-
Bartez
kolega ma chyba silnik ośmiozaworowy a tam reguluje się zawory płytkami.Maciolo-78 pisze:Regulacja zaworów jest hydrauliczna i nie podejrzewam, żeby kilkaset kilometrów po terminie wymany oleju miało jakikolwiek wpływ na ich działanie. Nie wiązałbym tego ze sobą.
Tak masz dobre podejżenia to podkładka miedziana pod wtryskiwaczem, przed montażem nowej dobrze obczyść gniazdo w głowicy (najlepiej frezem)robimel pisze:zokoloc 2 wtryskiwacza cyka powietrze a raczej chyba spaliny bo gdy zafka sto na skrzyzowaniu na swiatłach to w srodku smródspalin nie do wytrzymania.
Podejrzewam zemoze uszczelka spod wtryskiwacza??
-
robimel
-
Bartez
-
robimel