[A] Podłokietnik
[A] Podłokietnik
Witam w innych działach nie moge napisać nowego postu gdyż jestem nowym,kupiłem dopiero co zafcię A z z.....tą dziurą w prawym boczku siedzienia kierowcy.Jak sie domyślam był oryginalnie tam podłokietnik jak mozecie mi to potwierdzić czy mam rację a zarazem gdzie to mogę dokupić bo np.na allegro nie ma?DZIEKI
Ostatnio zmieniony 11 sie 2015, 16:37 przez bamber8, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Mieszkaniec
- Imię: Andrzej
- Auto: ASTRA-G + ZAFIRA-A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z22SE
Rzadko można trafić podłokietnik - do tego oryginalny i w dobrej cenie
Choć mi się udało KLIK
Trzeba być cierpliwym i regularnie sprawdzać alledrogo
Choć mi się udało KLIK
Trzeba być cierpliwym i regularnie sprawdzać alledrogo
potwierdzam... jeśli chodzi o zmianę biegów przy podłokietniku to nie zbyt komfortowoMichallot pisze:Oryginalny podłokietnik nibył zbyt trafiony, jest za długi i przeszkadza w zmianie biegów w pozycji opuszczonej
się jeździ... Ale jeśli w trasie to jest naprawdę wygodny. I gdy bym miał teraz kupować
podłokietnik to zdecydował bym się na jakiś uniwersalny
-
- Mieszkaniec
Nad pierwszym myślałem - ale jak coś jest uniwersalne to z reguły jest do niczegocelius pisze:Ja myślę nad Tym , ale chyba pozbieram i kupię Ten
Drugi spoko może być - ale za duża kasa
Dla mnie najważniejsza jest wygoda w trasie - po mieście przy częstej zmianie biegów podłokietnik jest w ogóle niepotrzebny
-
- Mieszkaniec
Kiedyś przed kupnem oryginału znalazłem podłokietnik dedykowany do zafiry na giełdzie w Słomczynie - ale mocowany nie do tunelu ale tak jak oryginalny - był rzeczywiście krótszy i bardziej praktyczny ze schowkiem - obszyty do wyboru skórą albo welurem - ale nie ma nic za darmo cena odpowiednio 500 i 400zł
Nie wierzę w takie zapewnienia - każdy producent uważa że jest w stanie zrobić coś superNie wyciera się. Nie pęka. Nie trzeszczy. Jest stabilny i estetyczny.
Kiedyś przed kupnem oryginału znalazłem podłokietnik dedykowany do zafiry na giełdzie w Słomczynie - ale mocowany nie do tunelu ale tak jak oryginalny - był rzeczywiście krótszy i bardziej praktyczny ze schowkiem - obszyty do wyboru skórą albo welurem - ale nie ma nic za darmo cena odpowiednio 500 i 400zł
Ale oryginał też Ci tego nie zapewni !! Miałem jeszcze w astrze F oryginalny podłokietnik irmschera (pięknie zrobiony i cholernie rzadki i drogi !!!):Szuwarek pisze:
Nie wierzę w takie zapewnienia - każdy producent uważa że jest w stanie zrobić coś super
Góra w skórze i co z tego, skóra już się łuszczyła. Ale wygoda tego podłokietnika naprawdę rewelacyjna i chyba on przekonał mnie do podłokietnika mocowanego do tunelu.
Po lifcie schowek jest.Szuwarek pisze:Ty masz swoje racje a ja swoje - założyłem oryginalny i jak dla mnie rewelka a że nie ma schowka - cóż jakoś to przeżyję
Do oryginalnego podłokietnika trzeba się przyzwyczaić bo nie jest zbyt ergonomiczny. Po mieście nie używam wcale , chociaż opuszczony do końca daje radę. No ale w trasie , podniesiony i kiedy nie trzeba zbyt często zmieniać biegów , to jak w domu na fotelu
x18XE1 nie ma silnika krokowego wolnych obrotów
X18XE1 nie ma kabli wysokiego napięcia
X18XE1 nie ma kabli wysokiego napięcia
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Oznaczenie silnika: A18XER
U siebie też nie mam podłokietnika, poczytałem tu i tam i dowiedziałem sie, że jeżeli nie ma wgl. "otworu" po pogłokietniku to nawet nie ma co szukać nowego - montaż jest nierealny. Nie ma co targać tapicerki w celu sprawdzenia czy jest mocowanie.marcin19 pisze:Mam pytanie :u mnie nie ma na wyposażeniu podłokietnika i w związku z tym , chciałbym taki założyć.Czy jest to możliwe i jak to zrobić ?
Z góry dzięki i pozdrawiam.
Nie w każdych zafirach był seryjnie montowany pogłokietnik dlatego najlepszym rozwiązaniem jest kupno uniwersalnego.
Na alledrogo jest tego pełno - do koloru do wyboru, a TAKI widziałem osobiście (zamontowany już) w Zafirze i dobrze to wyglądało
W mojej był taki, ale zamontowany w taki sposób, że od razu trafił do garażu. Może gdyby go zamontowac ładnie, to coś by z tego było, ale u mnie wyglądało to strasznie. I to nie był taki czarny, bo ten elegancki - ja mam chromowany. Do kitu.GOTI pisze: Na alledrogo jest tego pełno - do koloru do wyboru, a TAKI widziałem osobiście (zamontowany już) w Zafirze i dobrze to wyglądało
A czasem z prawą ręką nie ma co zrobić.