Jak zamknąć drzwi po wyjęciu akumulatora?
Jak zamknąć drzwi po wyjęciu akumulatora?
Jak w temacie.
Potrzebuję naładować akumulator a mieszkam na osiedlu więc muszę zamknąc samochód.
Jakieś pomysły??
Potrzebuję naładować akumulator a mieszkam na osiedlu więc muszę zamknąc samochód.
Jakieś pomysły??
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Nie wiem czy w każdym przypadku, ale można ją wyłączyć, bez odpinania.ROBERT17244 pisze:Można też samą syrenę odpiąć jeśli ma własne zasilanie i po problemie.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Ja mam taki sposób:
oczywiście przy otwartej masce zamykam z centralnego (puki jeszcze prąd jest), a później dopiero odłączam akumulator. Pewność jest taka, że na pewno wszystko pozostało zamknięte - nie tylko drzwi ale klapa bagażanika i klapka wlewu paliwa.
Później to już wiadomo otwieranie tylko z kluczyka, a jak jeat alarm to uważać żeby sie nie wystraszyć (ja mam syrene centralnie obok aku)
oczywiście przy otwartej masce zamykam z centralnego (puki jeszcze prąd jest), a później dopiero odłączam akumulator. Pewność jest taka, że na pewno wszystko pozostało zamknięte - nie tylko drzwi ale klapa bagażanika i klapka wlewu paliwa.
Później to już wiadomo otwieranie tylko z kluczyka, a jak jeat alarm to uważać żeby sie nie wystraszyć (ja mam syrene centralnie obok aku)
-
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafiry
- Model: wszystkie
- Oznaczenie silnika: różne
W ZB można przecież zamknąć każde drzwi za pomocą klucza i niepotrzebny jest do tego prąd, drzwi kierowcy zamykamy normalnie przekręcając zamek, reszta posiada szczelinę na klucz widoczna ona jest z boku drzwi, wkładamy tam klucz wciskamy zapadkę i zamykamy.Andrzej2503 pisze:Jak chcesz w ZB ręcznie zamknąć drzwi bez prądu