Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
witam
chciałbym się dowiedzieć ile kosztuje rozrząd do w/w auta. silnik 1.8 benzyna. wersja elegance jeśli ma to znaczenie.
pasek, pompa, napinacz, filtr paliwa. coś jeszcze?
możliwe, ale z drugiej strony..
rozrząd w Z18XE Opel zaleca wymieniać co 90k km (chyba..).
jeżeli zrobisz to w ASO to dostaniesz gwarancję na kolejne 90k km (chyba..).
czyli (jeżeli dobrze rozumiem), w najgorszym przypadku jeżeli w tym czasie pasek strzeli i silnik będzie do wymiany to w ASO zrobią to za freeko (na gwarancji).
chyba
Ja słyszałem, że 1 rozrząd (ten zamontowany w fabryce) to po 90 tysiącach a później co 60 tysięcy...Ja jak kupiłem auto to tak czy siak dla pewności wymieniłem... Bo właśnie upływało 60 tyś od poprzedniej wymiany...
możliwe, ale z drugiej strony..
rozrząd w Z18XE Opel zaleca wymieniać co 90k km (chyba..).
jeżeli zrobisz to w ASO to dostaniesz gwarancję na kolejne 90k km (chyba..).
czyli (jeżeli dobrze rozumiem), w najgorszym przypadku jeżeli w tym czasie pasek strzeli i silnik będzie do wymiany to w ASO zrobią to za freeko (na gwarancji).
chyba
Te 90 tyś. to też nie we wszystkich modelach ZA było chociaż tak samo to był silnik Z18XE i nawet w ASO nie bardzo potrafili powiedzieć dlaczego 90 nie 60 tys. (przynajmniej jak jak ja pytałem z 3lata temu) tak czy siak każdy warsztat Ci powie, że wymienić co 60 tys km a z tą gwarancją to był bym ostrożny bo ASO i tak by znalazło jakiś kruczek że np. wymianę oleju nie robiono u nich i nie wiadomo czy było robione na czas itd.. wiec tu odn. gwarancji to był bym ostrożny i wymieniać co 60tys. i mieć spokój bo w razie awarii to koszty
No sprawdziłem w oryginalnej niemieckiej książce serwisowej, niby co 90 tyś, ale z tego co wiem, 90 tyś to tylko ten 1 rozrząd "dziewiczy", później każdy następny co 60 tyś km.