Jakie macie spalanie Zośki 1,6_1.8 na benzynie - LPG?
Moderator: Sebu$
Wtryskiwacze Valtec są mało precyzyjne a reduktor Tomasetto jest jednym z najtańszych - jakość adekwatna do ceny. Ja mam 1,6 z reduktorem i elektroniką KME, wtryskiwacze HAMA a spalanie w granicach 8,6 do 9 w zależności od cylku, prędkość 90 do 120 zazwyczajSIWY_OPOLE pisze:moj reduktor to tomasseto at 09 czy jakos tak czy wtryski valtec mogo miec wplyw na spalanie??
Podawanie spalania gazu w mieście bez ilości spalanej benzyny jest bez sensu. Ktoś poda że mu pali 10l, ale nie poda, że dodatkowo 2,5l PB na rozruch. Kosz 100km to (przy obecnych cenach) ok 22pln + niemal 13,5pln rozruch... ponad 1/3 kosztu! Wolę że moja pali 12-12,5l LPG, ale tylko ok. 0,5-0,7l PB na rozgrzanie...
- cns80
- Zafiromaniak
- Imię: Patryk
- Auto: Renault
- Model: Espace4
- Oznaczenie silnika: J4BR
Moja jeździ na krótkich trasach ok. 10 km. Pali po mieście poniżej 12,5 litra LPG. Jeśli chodzi o Pb to bak zatankowany pod korek ma jeszcze jedną czwartą paliwa, a zrobiłem już 4700 km Jak wyjeżdżę do końca to policzę ile tego Pb idzieemjot pisze:Podawanie spalania gazu w mieście bez ilości spalanej benzyny jest bez sensu.
U mnie auto jeździ głównie na odcinkach 25 km ciągłej jazdy,przez cały czas włączona jest klimatyzacja ustawiona na 21 stopni.
Na razie były tylko 4 tankowania LPG - instalacja założona 6 czerwca, przejechane na LPG dopiero trochę ponad 1000 km .
Spalanie średnie wychodzi mi około 10 l LPG / 100 km.
Spalanie benzyny na razie znikome, zobaczymy jak to będzie wyglądało zimą.
Na razie były tylko 4 tankowania LPG - instalacja założona 6 czerwca, przejechane na LPG dopiero trochę ponad 1000 km .
Spalanie średnie wychodzi mi około 10 l LPG / 100 km.
Spalanie benzyny na razie znikome, zobaczymy jak to będzie wyglądało zimą.
-
- Mieszkaniec
- Imię: Andrzej
- Auto: ASTRA-G + ZAFIRA-A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z22SE
Instalacji stuknęły już 2 lata . Spalanie pomiędzy 8 a 9 litrów - głównie przejazdy po 30km w ruchu ciągłym, no czasem korki . Szczegółowe statystyki dostępne na motostat.pl.
Osiem litrów LPG.... nie wiem jak Wy to robicie Panowie. Jak jeździłem na benzynie to moja Zośka brała mi 8...8.5 litrów benzyny i to przy jeździe podmiejskiej, więc można powiedzieć, że w trasie. Spalanie LPG przy podobnych warunkach drogowych wychodzi mi ponad 10 litrów.
Nie narzekam i uważam że spalanie jest jak najbardziej OK.
Nie narzekam i uważam że spalanie jest jak najbardziej OK.
Spalanie nawet w mieście baaaaaardzo zależy jakie miasto, jaki kierowca, jakie warunki... U mnie (w mieście) spalanie od 10 do 14l LPG - kto jeździł w korkach z klimą w szczycie w Wawie wie o czym mówię... ważne, aby za dużo nie paliło w porównaniu do innych samochodów... tylko, że tutaj o ruchu ciągłym możesz zapomnieć ... ;-)
- ojciec polak
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Ford
- Model: SMAX
- Oznaczenie silnika: Durat2.0L