Pompa wtryskowa jedno czy dwupinowa?
Moderator: Sebu$
-
Todek
Pompa wtryskowa jedno czy dwupinowa?
Mam takie pytanie. Czym rózni się z zewnątrz pompa paliowa jedno od dwupinowej? Rozumiem, że do jednopinowej dochodzi jedna wiązka przewodów zakończona prostokatną wyczką, a do dwupinowej dwie wiązki przewodów. Czy dobrze myślę?
Ostatnio zmieniony 13 paź 2012, 10:18 przez Todek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Skasowany użytkownik 6483
-
krzysztof 1975
Aj to ja chyba mam dwupinową bo są dwie wtyczki z przodu i z tyłu pompy dam zdjęcie jak zrobię to mogę się bać ...
zośka 2003 rok http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e73 ... 34c5c.html
-
dbialek
Panowie i Panie !
Straszą mnie w warsztacie, że jak mam pompę dwu wtykową, czyli ze sterownikiem PSG 16 na pompie (mam Zafirę 2,0 DTI rocznik 2002) i mi wywala błąd P1222 - to nigdzie nie naprawię tej pompy na Dolnym Śląsku i okolicach. I że jedyne wyjście to serwis autoryzowany Opla i wymiana całej pompy, nawet za 9k. zł.
Nie znam się na tym i nie wiem czy faktycznie nie ma wyjścia ???

Straszą mnie w warsztacie, że jak mam pompę dwu wtykową, czyli ze sterownikiem PSG 16 na pompie (mam Zafirę 2,0 DTI rocznik 2002) i mi wywala błąd P1222 - to nigdzie nie naprawię tej pompy na Dolnym Śląsku i okolicach. I że jedyne wyjście to serwis autoryzowany Opla i wymiana całej pompy, nawet za 9k. zł.
Nie znam się na tym i nie wiem czy faktycznie nie ma wyjścia ???
-
gorbi24
-
[ Dodano: Sob Maj 11, 2013 15:30 ]
Odnosnie regeneracji pompy wtryskowej VP 44 podaje namiar na firmę , która sie tym zajmuje. Miesci sie ona w Krotoszynie , szczegóły odnosnie kosztów to dopytaj się sam , wrzuce link http://www.wachowiak.pl/
-
marcinnmo
A ja niedawno wymenialem pompe PSG 16 na dwie wtyczki i wynioslo mnie to 1500zl.z robota.Na razie zrobilem 1500 km.i wszystko gra.A jak pytalem u tych niby wyrafinowanych pompiarzy to koszt nowej 8000 a regeneracja zaczynala sie od 5000,wyzej wymieniony Krotoszyn 6000 tak ze warto szukac.Pompe mam zalozona od samochodu co mial przejechane 35000.Tak ze nie ma tragedi z ta pompa
przynajmniej w moim przypadku.
-
-
marcinnmo